|
Jak pěstovat pamp. trávu?, 29.10.2008 Teď bych ji přesadila do většího květináče, do norm. hlíny. Přes zimu bych ji nechala v bezmrazu (garáž, skleník, ZZ, sklep a pod.), skoro nezalévat.
Vysadit na jaře, plné slunce. Podmínky pro sázení jsem popisovala výše.
Vzrůstnost záleží na... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstovat pamp. trávu?, 18.10.2008 Potřeba sucha je dána místem jejího přirozeného výskytu - tj, J.Amerika, Argentina. Odlišným průběhem zim v této části světa. |
 |
|
 |
Aukuba, 16.10.2008 Aucuba dělá bohyškám krásná záda. Sama ji u nich mám také.
Záleží i na tom o jakou aucubu se jedná, zelenolistá je víc nemrazuodolná, variegata (puntíkatá žlutě) snese nižší teplotu.
Opravdu ale potřebuje hluboký stín, sluníčko (i v zimě) jí... celý příspěvek > |
 |
Heuchera - prezimovanie, 16.10.2008 Přezimování závisí na tom :
- jestli ji chcete v tom truhlíku nechat
- o jaký kultivar heuchery se jedná
- jaký bude průběh zimy |
 |
Jak pěstovat pamp. trávu?, 16.10.2008 Tato tráva se u nás pěstuje poměrně obtížně, bez pomoci člověka (možná vyjma nejjižnějších oblastí Moravy) to nejde.
Záleží především na místě ČR, kde ji chcete pěstovat.
Základem je udržet trs přes zimu v co největším suchu. Tzn. vybrat jí místo... celý příspěvek > |
 |
Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?, 14.10.2008 No ono to je i o řetězu ano je pravda že jenom o něm to není ale i řetěz je součástí pily a co se spolehlivosti týče rád by věděl jaké problémy s ní měl váš švagr a zdali nemohlo k problémům vést její nesprávné obsluhování či udržba (jen se ptám nic... celý příspěvek > |
 |
Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?, 12.10.2008 Tak jsem nakonec koupil u jednoho prodejce kterého sice nemám nejblíže ale jednání a ochota naprosto super: bezproblémové bylo osazení řetězu 1,3 a lišty light 35 cm takto osazená pila má bez náplní 4,55 a s nápněmi 4.9. |
 |
pila stihl ms 270, 12.10.2008 Nevíte zda někde na webu je ten test k nalezení docela rád bych si ho prohlédl.díky ;) |
 |
Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?, 8.10.2008 Díky Radku za info sice budu ve většině prořezávat stromy ale občas nevylučuji ani nějaký ten nálet a občas i trošku tesařit takže tam asi hodím ten 1.3 a přemýšlím o ligt liště.Puvodně jsem chtěl dát kratší lištu ale myslím že s 35 to bude v poho. |
 |
Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?, 8.10.2008 Právě že jsem si toto forum pročetl ale dle všech indicií které jsem tu mohl vyčíst se jednáý o starší typ řetězu kerý trpěl ulamováním zubů při řezání sukového dřeva ale já se ptám na novější typ řetězu který stihl standartně dodává ten řetěz je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?, 8.10.2008 Protože se chystám koupit výše zmíněnou pilku a tady i jinde jsem se dozvěděl že řetěz s šířkou vodícího článku 1.1 za moc nestojí chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s tímto řetězem Stihl totiš dodává tyto pily s řetězem už poněkud zesílené... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila do 5000kč, 6.10.2008 Sice to bude o maličko víc ale doporučil třeba stihl 180 teď je v akci za 5390 věřte že se kvalitní pila mockrát vrátí a při správné udržbě vám vydrží hoodně dlouho.Ale dá se sehnat i jiný stroj třeba dolmar myslím že typ PS 33. |
 |
Motorová pila do 5000kč, 6.10.2008 Nejdříve by bylo dobré zmínit na co ji chcete používat a nicméně za tyto peníze se připravte na možnist velmi častých oprav v případě většího zatížení levných pil. Nicméně se za tyto peníze dá sehnat i značková pila ale to nebude pila na velké... celý příspěvek > |
 |
Výběr pily Husquarna 353, Stihl MS 310, Dolmar PS5000, 4.10.2008 Nemohu sloužit sice se zkušenostmi s pilou od dolmaru ani od fy stihl nicméně jsem několik měsíců majitelem HQ 353 a zatím mohu konstatovat naprostou spokojenost nízké vibrace váha k výkonu přiměřená spotřeba příjemně nízká.něco dřeva již pořezala a... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh broskvoně?, 4.10.2008 Děkuji.
Hm.
Mám cca 7 - 10 let starý stromek, při koupi ve školce jsem prskala, že nechci Reda Havena. Přinesli mi cosi ze sklepa (připraveno k expedici pro pole JMoravy), bez jmenovky. Podle popisů jednotlivých odrůd jsem se domnívala, že mám... celý příspěvek > |
 |