|
Tuli-tuli-tulipánek, 22.5.2009 Tulipán vytváří celý květ a část listů ze zásobních látek ve staré cibuli. (např. tulipány kvetoucí ve speciálních sklenicích). Nová cibule se začne vytvářet už v okamžiku rašení listů a když tulipán odkvétá, je prakticky hotová. Samozřejmě je pravda... celý příspěvek > |
 |
Výběr sekačky - elektrická nebo benzínová, i s mulčem - moje mýty, 21.5.2009 Věnujme se výkonu. Dostat 3 kW z benzínu je brnkačka a motůrek je to malej. Dostat 3 kw z elektriky už chce motor jako macek a kabel jak hadici.
K trvrzení č 1 jen doplním ".. a elektřina taky". Jinak si to sekejte třebas kapesním nožíkem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tuli-tuli-tulipánek, 20.5.2009 Cibule nemusíte vyndavat každý rok (ale můžete). Dělá se to jen když se hodně rozmnožily a je potřeba je rozsázet. Jinak můžou zůstat v zemi trvale. Na záhon můžete dát jakoukoliv letničku. |
 |
Netradiční metoda řezu, 20.5.2009 Když fyzika, tak fyzika. Představte si krychli molitanu o hraně 1. Bude mít povrch 6. Když ale vezmete v úvahu povrch všech dutinek, bude celkový povrch daleko větší. Jinak je ale tahle diskuse nanic. |
 |
Netradiční metoda řezu, 19.5.2009 Jste nepřesný. Tím víc světla zastíní. Jestli využije, nevíme. |
 |
Rosa rugosa, 19.5.2009 Šípky se využít dají. K té podpoře, ono jde spíš o to, co si člověk zamane. Pak nevidí zápory, vidí jen co chce vidět. Já například mám zamilovanou Super Star (Tropicana). Je to pro mě nejkrásnější růže. I když se naprosto nehodí do zdejších podmínek... celý příspěvek > |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 19.5.2009 Řezal a přeřezával jsem leccos, rozhodně více než dvě tašky a pár cihel. Několik "párů" plotovek z běžného betonu naprosto bez problémů. Ale nehodlám sem dávat výkaz prací. Nepotřebuju rozřezat Hoover Dam. Potřebuju mít po ruce nástroj na... celý příspěvek > |
 |
Biele flaky na listoch paradajok, 19.5.2009 Spálilo je slunce, neotužené rostliny. Je to tu popsáno tisíckrát. |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 19.5.2009 Co jsem na stavbě potřeboval řezat diamantem, řezal jsem běžnými kotouči ze šop, nic nesublimovalo. Nemluvím o profi nářadí. |
 |
Netradiční metoda řezu, 19.5.2009 Já to chápu tak, že Vaše tvrzení o maximální zastíněné ploše je chybné, protože nebere do úvahy jiné vlivy, například rozdílnou "výkonnost" listů. Tedy nelze vztáhnout účinnost asimilace JEN k maximálnímu stínu. |
 |
|
 |
Trávník pod smrkem?, 18.5.2009 Jestli jste někdy byla ve vzrostlém lese, tak v něm taky moc trávy není. |
 |
Asfaltový šindel x asfaltová lepenka, 18.5.2009 Dobrý den,
Mohl byste prosím napsat rozměry té konstukce? D x Š x V. Odhaduju 5 x 2,5 m. Dík předem. |
 |
Tvarování smrku, 15.5.2009 Smrk vyroste 25 m do výšky, a do 6 m průměru koruny. Musíte přemýšlet, před tím, než to nacpete těsně k plotu. Tady dostanete spoustu rádoby odborně napsaných rad, jak to udržovat, jenže na to nebudete mít čas a stejně to časem uříznete. Ještě při... celý příspěvek > |
 |
Pěstování orchideí, 15.5.2009 Když se jí tam nebude líbit, bude odpočívat furt. Moderní hybridy nemají s indukcí květu takové problémy, jako botanické druhy, ale přece jen nějaké podmínky splněny být musí. |
 |
Technika orby, 15.5.2009 Nechte si u kováře naostřit náklady. U nového pluhu bývají moc tlusté.
Při první brázdě nastavte nastavovacím tělesem pluh tak, aby slupice byla svisle. Vyorejte brázdu, otočte. Nastavte NT přesně na střed a zajeďte do brázdy tak, že jedním kolem... celý příspěvek > |
 |