Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sazení cibule, 30.4.2009
Některé teorie to přímo doporučují s tím, že cibule podporuje zdravotní stav jahodníku.
Česnek - žluté listy, 30.4.2009
Pěstuji větší množství česneku se stejným problémem. Byl jsem na radách u Dr. Zachardy a dovolím se s vámi podělit o jeho vysvětlení. Jedná se o porušení rovnováhy mezi velikostí asimilační plochy a velikostí kořenové soustavy. Pokud dojde k... celý příspěvek >
Mají se otrhat květy z loni zasazených stromků?, 30.4.2009
Dědo Hary! S tou výchovou mladých s vámi souhlasím, ale na tom sousedním stromku vedle meruňky jsem si všimnul, že asi budete pro ty vnoučátka vyrábět praky podle těch vidlic na konci větví. Nic ve zlém! Jen taková dědkovská poznámka.
Podzimní nebo jarní výsadba, 30.4.2009
Krechtováním, či jinak je nutné přes zimu ošetřovat broskve pro jejich tenkou a vysichavou kůru. Nejlépe asi dobýváním až na jaře. To ale u školkařů nejde. Meruňky, stejně jako ostatní peckoviny, bych snad raději sázel včas na podzim. Včas proto, aby... celý příspěvek >
Co teď s kadeřavostí?, 30.4.2009
Paní jarko! Sáhnout na broskev postřikem než kvetla je dost nebezpečné. Postřik se provádí pří začátku rašení pupenů, když se pupeny jen začínají zvětšovat. Přibližně to bývá když kvetou lísky. Před květem jste stříkali již ma vegetující stromek a... celý příspěvek >
Zlatohlávek zlatý, 28.4.2009
Dnes jsem si po ránu všimnul zvýšené činnosti zlatohlávků. Přelétávali nad zahradou asi jako dřív chrousti. Jen s větším hukotem. Velůké chrousty už jsem u nás léta neviděl. Zajímavé je to, že jejich cílem byl stromek asijské hrušky, kde se ve velkém... celý příspěvek >
Jak na pěstování petržele?, 23.4.2009
Podívejte se o pár řádek níž (podzimní výsev mrkve) možná že vám tam diskuze něco napoví. Seji na podzim, v lednu, únoru i teď. Jak počasí dovolí. Pro výsev mám malou sečku, která stála někde v železářství asi dvě sta, nasazenou na násadě od koštěte.... celý příspěvek >
Postřik ovocných stromů, 23.4.2009
Zkuste najít ve staré zahradnické literatuře (na př. Rádce z předmostí) recept na výrobu Bordóské jíchy. Je to vápenné mléko (velmi řídké vápno) míchané s modrou skalicí, kterým se stříkalo častěji. Myslím, že modernější náhradou je dnes Kuprikol. To... celý příspěvek >
Zavčelení sadů a zahrad, 23.4.2009
Nezoufejte. Vždyť opylení květů nezpůsobují jen včely i když mají hlavní podíl. Na př. v loňském roce se u nás rozšířilo nebývalé množství již zmiňovaných čmeláků. Ve včelách se nevyznám, nevím jak vypadá samotářka, ale letos na kvetoucí meruňce bylo... celý příspěvek >
Napadnute mlade vyhonky broskyne v kvete - co je to? (foto), 23.4.2009
Já myslím, že jedna štítenka by takové poškození nezpůsobila. To co je vyfotografováno není  (nebo je?) letos vyrašený výhon. Na konci výhonu suchý pokroucený list je asi z loňské vegetace, kdy byl poškozen moniliozou. Protože zaschly listy na... celý příspěvek >
Nora, 21.4.2009
Máte-li v blízkosti domácí zvířata po kterých zůstávají zbytky krmiva (slepice, kachny, příp. vepře) vypadalo by to na potkana. Někdy se stěhuje kanalizací a ta zem z nory může být nahrnuta v kanále.
Na půl uschlá hrušeň, 21.4.2009
Nebojte se. Pokud je dolní patro větví živé, hruška to vydrží. Psal jsem pro lepší zavalení rány použít roubování za kůru, které za pár let řeznou plochu uzavře. Samozřejmě je třeba o řez každoročně pečovat. Dělal jsem takové zmlazení u vícero... celý příspěvek >
Broskev Červený císař, 20.4.2009 Obsahuje fotku
Zkušenosti mám víceleté. Napsal jsem text a když jsem chtěl přiložit foto, smazal jsem vše a píši znovu. Broskev s francouzským názvem, který v překladu znamenal "Sluneční král", nebo "Král slunce" jsme přivezli od pana Starkla... celý příspěvek >
Mars, 20.4.2009
Dnes jsem prohlížel naše ořešáky. Většinou už kvetou, jenom MARS ještě spí - ani neotvírá pupeny. Není suchý. Je zcela zdráv. Pro george.kamis.
Proč broskvoně nekvetou?, 20.4.2009
Paní Berto! Asi to bude v tom podzimním řezu. Na podzim (cca v září) se řežou pouze konce větviček, aby se zastavil jejich růst (nevyzrálé výhonky by v zimě snadno namrzly) a podporuje se tím tvorba květních pupenů. Když ten náruživý stříhač řeže na... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika