|
Zimní rouby ze Střížovic, 28.1.2008 Dobrý večer. ÚEB Střížovice rouby nezasílají. To jsou poslední informace které mám. Hezký večer. |
 |
Švestka, 27.1.2008 Dobrý den. Tipala je registrována na Slovensku, kde se ve školkách prodává. Není náročná na pěstování(na úrovni běžné švestky) a má mít vyšší obsah cukru, tedy vhodná na pálení. Firma Juka vozí stromky obyčejně z Polska. Prodávají je pokud vím snad... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Topaz - zapěstování korunky, 27.1.2008 Dobrý den. Rubín, pokud jste opravdu Rubín koupila, je vitální a bujně rostoucí odrůda. Pokud má zdravou kořenovou soustavu, spamatuje se z toho. Na jaře bych jej trochu přihnojil dusíkem a mělo by to být dobré. Hezký den. |
 |
Třešeň do tří metrů výšky, 25.1.2008 Dobrý večer. Pokud budete chtít udržet třešeň ve 3 metrech, rozhodně ne na ptáčnici a už vůbec ne řezem. Jak říkají pánové, je zapotřebí "pomalá" podnož typu P-HL-A, B, C, nebo Colt. Jedním z faktorů menšího vzrůstu je menší kořenová soustava a malá... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Samba?, 23.1.2008 Dobrý večer. Pane doktore, kdyby to bylo něco k nám a nebo něco mimořádného, už by o tom mluvili v Holovousích. Zdravím a hezký večer. |
 |
Kde zakoupit dravého roztoče?, 23.1.2008 Dobrý večer. Doporučuji jenom u nich. Raději počkejte. |
 |
Jablon do horších půdních podmínek, 20.1.2008 Dobrý večer. Volba švestky (trnky) je dobrá. Co se týče svahu na sever i to může být výhoda hlavně na jaře, proto že tam tolik nekolísá teplota. Do kamenité půdy však musíte volit stromky na hluboko kořenících podnožích, aby si "dosáhly" na živiny a... celý příspěvek > |
 |
Bramborová nať, 20.1.2008 Dobrý den. Soukromí zemědělci zabývající se pěstováním brambor s minimální chemií to u nás dodnes provádějí přesně tak jak píše pan 169.30. Problém je jenom s pýrem, ale i ten dostane "zabrat". Porost brambor se velmi rychle zregeneruje a je vitální.... celý příspěvek > |
 |
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 19.1.2008 Dobrý den. Více než před dvěma roky jsem si koupil údajně profesionální dvoubřité zahradnické nůžky od jmenované firmy. Dnes mě mrzí, že jsem je v záruce nevrátil. Stály 1100 Kč a nestříhají o nic lépe než nůžky neznámé firmy, které jsem dostal před... celý příspěvek > |
 |
Nektarinka Maria Aurelia, 18.1.2008 Dobrý večer. Odrůdu neznám, ale myslím si že ve 270 m.n.m. pokud tam nejsou mrazové kotliny můžete pěstovat všechno teplomilné ovoce. |
 |
|
 |
Postřik proti kadeřavosti, 18.1.2008 Dobrý večer. Udělal jste dobře a jak začnou prášit jehnědy na lískách, postřik zopakujte. |
 |
Pan Chovanec toho tvrdí..., 18.1.2008 No, já neznám pana Chovance, ale já mám Kan, borůvku na zahradě jen jeden keř /!!!/ a plodí naprosto v pohodě! V okolí ji nikdo jiný nemá "o)))
A pokud jde o tu Argutu, hrozně moc se mýlíte vy, jsou více či méně samosprašné odrůdy. Vše spíše záleží... celý příspěvek > |
 |
Burlat, 18.1.2008 Dobrý den. Třešeň Burlat kvete poměrně brzy (s ptáčnicí) a sousedova třešeň nemusí pro ni být vhodný opylovač, proto že se může obdobím zralého pylu překrývat, i když se Vám zdá že kvetou současně. Vhodnými opylovači pro něj jsou (rané třešně)... celý příspěvek > |
 |
Vrúbľovanie, 18.1.2008 Dobrý den. Roubování do rozštěpu provádím v bezmrazém dni až někdy v poslední dekádě února (februára). Teoreticky by jste mohl roubovat třeba již o tomto víkendu kdy teploty mají překročit desítku, ale pokud neplánujete v předjaří jinou práci raději... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s roubováním balerin, 16.1.2008 Dobrý večer. Jsou to pomale a vzpřímeně rostoucí odrůdy v kombinaci s pomale rostoucími podnožemi typu J-TE-E, F, G např. odr. Pidi ale je jich v současnosti víc (Bolero). V žádném případě nelze použít semenáče. Rostou moc bujně. Hezký večer. |
 |