|
Nová pila, 15.7.2008 Ta výseč otočení je cca více než 1/4 a méně než 1/2 otáčky. Nastavení výseče vzhledem k nastavení trysky je provedeno výrobcem. Vyjímečně se stane, že je třeba dorazy sundat a přenastavit. To by měl dělat odborný servis. Také někdo dorazy sundá, aby... celý příspěvek > |
 |
Nová pila, 15.7.2008 Aha, tak tady jsem mimo já. Tím beru zpět své rady Romovi. 2 JS?A jaký je rozsah stavitelnosti (otáček šroubů) u těchto typů? Nedovedu si to dost dobře představit. |
 |
|
 |
Nová pila, 15.7.2008 Plastové dorazy měly již např. Homelitky 200. V současné době je to běžné omezení nastavení trysek. Je to z důvodu emisí - neboť motor jede samozřejmě i s velmi bohatou směsí, dále je to z důvodu ochrany sedel trysek - nelze trysky úplně zašroubovat... celý příspěvek > |
 |
Nová pila, 15.7.2008 Na žádné pile, pokud vím, nejsou dorazy. Každá kloudná pila se seřizuje tak, že se šrouby L a H zcela zašroubují nadoraz, ne na doraz. Pak se povolí na jednu až na jednu a čtvrt otáčky a doseřídí. To platí i pro vaše solo. Každopádně v servisu vám to... celý příspěvek > |
 |
Nová pila, 15.7.2008 Pila se neseřizuje pouze podle kouře, zvuku a otáček. Na L, ani na H nejsou žádné omezující dorazy. Tyto šrouby se steřizují od nuly, kdy se zašroubují nadoraz (to je konec závitu, žádný doraz tam není) a povolí o 1 až 1a1/4 otáčky. V okolí tohoto... celý příspěvek > |
 |
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 14.7.2008 Mám zkušenosti s ROB 2 i s RUCHE, která jsou bezproblémová. RUCHE také se vyrábí s horním sáním - typ 2 T neboli "majlatko." Čínská čerpadla (EXTOL a jiné) jsou poruchovější, navíc nemají šrouby z nerezu a tak kvalitní ochranu proti přehřátí. |
 |
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 14.7.2008 Když sem napíšu, že malyš, tak už mne asi někteří členové utlučou čepicí :-). Ale mnoho dalších možností nemáte. Výhody jsou, že je malyš malý a lehký, relativně levný a dokáže tlačit vodu až do 70m, dle typu. Nevýhody jsou, že má malý průtok, není... celý příspěvek > |
 |
Nová pila, 11.7.2008 Tady je obecně třeba vysvětlit, že každý takový motor jede lépe, když se seřídí na danou pohonnou směs i nadmořskou výšku. Ovšem jsou i tací, kteří roky mají základní nastavení, potečený výfuk olejem, pila 4 taktuje, jako o život, ale nenechají si to... celý příspěvek > |
 |
voda v bazénu, 11.7.2008 Rozumím, ale my jsme měli často pH moc vysoké (zejména po delší době intenzívního využití bazénu) a kupoval jsem pořád pH mínus. Také vody je třeba průběžně hodně na čištění filtrace, proto jsem to řešil takto, jak jsem popsal. |
 |
voda v bazénu, 11.7.2008 To ale nekritizujete můj názor, pouze jsem vložil článek k vysvětlení chlóru a jeho funkce v bazénové vodě. Já se tak podrobně těmito chemickými pochody nezabývám, ale uvedl jsem to pro představu. S dešťovkou(před tím jsme museli pořád dávat pH... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řasa v bazénu, 11.7.2008 Toto je zajímavé, fakt je ten, že po přechodu na měkkou vodu jsme měli s usazeninami pokoj. Ale složení studniční vody je rozdílné, co se rozpustných solí týká. Tím je vliv chemie na konečný stav vody různý. |
 |
Sekačka Dolmar PM 4855 SA Pro, 10.7.2008 Podívejte se na www.dolmar.de, je tam český návod - dole vpravo download - včetně popisu jednotlivých ovládacích prvků. Jedna páčka je k nastavení plynu - želva/zajíc, druhá - pokud tam je na řazení rychlostí, když je převodovka pojezdu... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Hecht MTS 40, 10.7.2008 Nevím o tom, že by snad někde filtr nebyl. Je tam z důvodu filtrace a zátěže, aby hadička nebyla nad hladinou benzínu v nádržce - potom by se palivový systém při poklesu hladiny zavzdušnil a motor by zhasl. Jinak větší opotřebení vykazuje dříve píst... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Hecht MTS 40, 10.7.2008 Vypadá to na nízkou kompresi. Upadený filtr jste zjistil po nějakém sečení? Nepooznal jse změnu v odporu starteru? Většinou se to tak chová - studený motor ještě jakš takš lze rozběhnout, potom již v teplém stavu drží volnoběh pouze při téměř max.... celý příspěvek > |
 |
H 323 R, 8.7.2008 Detaily k tomu momentálně nevím, pouze mohu upřesnit, že jsem to objednal přímo u prodejce a servisu HQ a asi 2x jsem to urgoval. Kde a jak to objednali oni nevím, ale jistě to řešili přes svého centrálního dodavatele. Ovšem i tak jsem se již... celý příspěvek > |
 |