|
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010 Ale jo, já se nechci nějak hádat a sním už vůbec ne. Samozřejmě máte oba pravdu že gegulátor musí být funkční - aktivní, ale já to myslel tak, že když nasimuluji proud vzduchu na regulátor je mu jedno co točí motor. To samozřejmě neplatí u zmíněných... celý příspěvek > |
 |
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010 Já se nechci přít o aktivnosti či pasivnosti funkce regulátoru otáček. Faktem však zůstává, že celý tento vehement řídí větr proti kalibrované pružině a skutečné otáčky motoru? Ty regulátor neřeší. Co je podstatnější, Radek B by mohl mít taky pravdu.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 26.4.2010 Popsal jste to jako by regulátor - omezovač max. otáček byl aktivní prvek, ale je to jen kus plechu reagující na větr a přes táhlo řídí dávku směsi, ale souhlasím je třeba mít 100% jistotu, že je v pořádku karburátor až potom jít po dalším. Na to, že... celý příspěvek > |
 |
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 26.4.2010 Kolísání otáček má ve většině případů na svědomí nedostatek paliva. Když třeba dochází palivo rozhoupe se jak Honda tak B&S. Mám teď na mysli motory, které běží v konstatních otáčkách (sekačky, el. centrály ap.) |
 |
Převodovka DSK 317 - protáčení hřídele, 25.4.2010 Každopádně demontovat kolo a rozdělat náboj tak, že sundáte segerovku. Třeba jsou zalepené zuby od přehnaného mazání a vůbec uvidíte stav celku. Máte výhodu, že je to levé kolo. U něho je matice se závlačkou svorníku a stroj může zůstat stát... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Honda nebo Stiga?, 24.4.2010 Samozřejmně po netu nejde poznat jak veklé je to chvění, ale u nové sekačky by mělo být minimální. Když ten nůž sundáte pro kontrolu nestartujte motor!! |
 |
Vari Jikov 1435 a jazda do kopca, 21.4.2010 A kdepak jste koupil nové Vari s motorem Jikov? To vypadá na nějakýho Šupu aspol. Pro úplnost dodávám, že nepředpokládám, že jste Vari kupovali "po dílech" - není dražší varianta nákupu. |
 |
Kolísání otáček motoru Tecumseh, 17.4.2010 Nezlobte se na mne, ale vrtět šroubkem aniž bych věděl na co je a to jen proto, že se vám zdají vyšší otáčky než loni není zrovna rozumné. Bylo by dobré v prvé řadě zjistit, zda jsou max. nastavené otáčky opravdu přes limit, nebo zda máte jen pocit. |
 |
Mot. postřikovač na stromy, 17.4.2010 Motorový postřikovač sice nemám žádný, ale mám rosič SOLO Port a ani Stihl nedokáže to co on. Prakticky vyzkoušeno. V téhle kategorii bych taky volil SOLO. |
 |
Proc nekoupit sekacku z Mountfieldu?, 16.4.2010 Je vůbec nárok na reklamaci a záruční opravu těch dárků? |
 |
|
 |
Briggs&Stratton zvýšení výkonu, 13.4.2010 Ano, pochopil jsem to jak píšete jen já bych prověřil max. otáčky toho slabšího motoru a donutil jste mě taky studovat. Teď už jsem mimo svoje zkušenosti a já nazazil ještě na jinou hlavu válce. Tady višší kompresní tlak. Nikdy mě nenapadlo... celý příspěvek > |
 |
Briggs&Stratton zvýšení výkonu, 13.4.2010 Až později mě napadlo nerad bych, kdyby jste cítil nějaké opovrhování nad vaším textem. Nevysmívám se vám. Díval jsem se i do tabulek a dva koně je nad limit otáček doporučený výrobce pro zachování životnosti motoru. Vyplatilo by se vám třeba vyměnit... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Honda nebo Stiga?, 13.4.2010 To si musíte rozhodnout sám, no. Ten krouťák u Hondy oceníte a ocenil by jste ho ještě víc, kdyby jste měl možnost srovnání. Když zde lidi píšou, že je motor v trávě k nezastavení ap. to je právě ten krouťák, který se pere s množstvím trávy a ten má... celý příspěvek > |
 |
Briggs&Stratton zvýšení výkonu, 13.4.2010 Si myslíte, že když někoho seženete on se v tom porýpe a řekne náš to tam, že to poznáte? Ty dva koně? Jestli ano jste borec a motorová brzda je zbytečná věc. Nebo by jste to chtěl na základě protokolu z té brzdy? Tak to bych chtěl ten protokol... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Honda nebo Stiga?, 13.4.2010 Už vám to zde psal kdosi nahoře. Ten motor nemá 6HP. A uvedený B&S má určitě menší kroutící moment než Honda. No a co tedy koupit Stigu s Hondou? To ne? Pak už nevím. |
 |