|
Příspěvky uživatele - 7.210
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co teď s kadeřavostí?, 28.10.2008 MNO, buď je Váš tchán klikař, nebo všichni ostatní mají smůlu. Tvrdit, že kadeřavost nemá vliv na kondici stromů a plodnost je tvrzení odporující jak doporučením tak většinové zkušenosti.
Nějak mají pěstitelé smůlu, že jejich trpí bez chemie... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy, 28.10.2008 Máte pravdu, spletl jsem "Samoprašnost" (Což není ale samoSprašnost) s cizosprašností.
Nicméně, když jsem se snažil najít argumentaci, proti Vašim tvrzením (což utvrdilo z mýlky mne samotného, Výsledek je výše :-))), našel jsem další... celý příspěvek > |  |
|  | Přísavník a břečťany, 28.10.2008 Mám stejnou pozitivní zkušenost. Jen nesouhlasím s pomalým růstem břečťanu. Dříve jsem kupoval vzrostlé kontejnerované sazenice (150-200 cm), později si vyrábím sazenice hřížením, vždy z "otýpky" vzrostlých šlahounů. Jak vzrostlé... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy, 27.10.2008 Je to pane Vysloužile sekundární problém, ale tentokrát (výjimečně) skutečně nemáte pravdu. Zároveň přemýšlím, zda hovoříme o botanické terminologii. Genetiku jsem se učil před mnoha lety a netroufám se s Vámi tedy v této oblasti přít. |  | Lískové ořechy, 27.10.2008 Máte naprostou pravdu,co se týče opylovačů - při pečlivějším hledání jsem nalezl následující doporučení : Je vždy je vhodné pěstovat dvě až tři odrůdy společně. Jako opylovači s dostatečně velkými plody se osvědčily odrůdy:... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy, 27.10.2008 Ne tak přesně - opylení samosprašných je opylení květu pylem téhož květu (to není v mnoha případech geneticky příliš výhodné),cizosprašnost (Alogamie) je v širším slova smyslu opylení květu pylem jiného květu, v užším významu pak cizosprašnost dělíme... celý příspěvek > |  | Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 26.10.2008 Předpoklám, že jste Renolastem natíral tanky z vnější strany, nikoli vnitřní plochy. Renolast je naprosto nevhodný pro styk s potravinami a pitnou vodou a ani užitkovou, zvlášť používala-li by se praní, koupání či k zálivce zemědělských... celý příspěvek > |  | Stavba udírny s grilem svépomocí, 26.10.2008 Ono je to těžké :-)), vy již máte celkem přesnou představu, těžko na ni roubovat vlastní zkušenost, pokud budu prafarázovat známé přísloví o vejci a slepici, pak je patrné, že slepice je již na světě a vy byste si přitom rád prohlédl vejce, ze... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy, 26.10.2008 Díky, ale sám jsem do nedávna měl jen mizivé znalosti o lísce, a protože jsem neměl jasno, trochu jsem hledal :-)
Ale k Vašemu dotazu -Hallská obrovská – stará německá odrůda zrající ve čtvrtém týdnu září až v prvním týdnu října. Růst keře je... celý příspěvek > |  | vlašské ořechy, 26.10.2008 Jistotu nemáte - obecně plísně mají dávno před tím, než jsou na napadeném materiálu vidět často i hluboko rozšířené mikroskopické podhoubí, plísně vytvářejí tzv. Aflatoxiny - jedná se ojedna z nejtoxičtějších a nejrakovinotvornějších látek na světě... celý příspěvek > |  |
|  | Kaštan jedlý, 25.10.2008 Rychlejšího nástupu plodnosti (4 rok) lze dosáhnout mezidruhovým křížením - tj. řízeným opylením kaštanu jedlého například pylem kaštanu japonského, obávám se, že je to v amatérských podmínkách nerealizovatelné.
Možné je také provést hřížení,... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy pěstování, 25.10.2008 Líska je poměrně opomíjený keř, alespoň mám takový dojem podle dostupné, vlastně nedostupné literatury.
Stručný úvod: Líska roste poměrně rychle. Hodí se i do znečištěného městského ovzduší. Na stanoviště je relativně nenáročná, nesnese pouze... celý příspěvek > |  | Stříhání borůvek, 25.10.2008 JAk tady zaznělo, existují různé kultivary. Nicméně, pokud máte pocit, že borůvky zasychají i to může být příčinou menšího vzrůstu.(V létě poznáte dobře stav zálivky i podle toho, že se nezdřevnatělé, nové výhony "pokloní"), pokud je tomu... celý příspěvek > |  | úzký živý plot, 23.10.2008 bambus vypadá moc dobře, ale jakmile se vám rozroste, budete jen s obtížemi udržovat požadovaných 30 cm. Netuším jak jste na tom s půdorysem v požadovaném místě. Sám jsem podobný problém řešil v minulosti- v jedné části pozemku jsme sousedili se... celý příspěvek > |  | Kysané zelí, 18.10.2008 je možné nechat zelí kvasit i vmenších nádobách? (5l) |  |
 |
|
|
|