|
Příspěvky uživatele - 113.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
cacanska lepotica?, 19.2.2008 Opad malých plůdků na 3 letém stromku není nic vyjímečného. Příčina může být v nedokonalém či žádném výchovném řezu, nedostatečně vyvinutý kořenový systém který nedokáže stromek vyživit. Také může jít o stromek neduživý,což se za nějaký rok spraví.Já... celý příspěvek > |  | Tresen Techlovan, 15.2.2008 Krom jiných pozdních chrupek mám i Těchlovan. Chutnají mě všechny, ale Těchlovan je prostě nedostižný. Po prvním zaplození jsem ihned vysadil další. Vřele doporučuji, stojí za to ji... celý příspěvek > |  |
|  | Hrušeň neplodí, 15.2.2008 Je to tak, já osobně bych se na ně 2-3 roky jen díval. Na drastičtější zásahy je času dost, ale i na ně je potřeba někoho, alespoň trochu znalého.
Zdravím |  | Hrušeň neplodí, 14.2.2008 Vážená paní, v mezích možností buďte trošku konkretnější, zda se Vám již objevil nějaký květ, jakou máte půdu, zda jílovitou nebo lepší, zda hnojíte apod. Také je nutno vědět, zda v okolí rostou hrušky kvůli opylení. Že by se v 8. roce neukázal... celý příspěvek > |  | Postřik - kadeřavost, 10.2.2008 Asi takto: dnes jsem se díval na stromy a jejich stav i předpověď počasí mě dosud nechávají v klidu. S mým systémem postřiku a vývojem počasí určitě během týdne snad i 10ti dnů stříkat nebudu. Mnoho čtenářů i... celý příspěvek > |  | Postřik - kadeřavost, 9.2.2008 Těžko radit, když projdete diskuzní témata, určitý obrázek si uděláte. Nejde však ani tak o dobu - každý hospodaříme jinde a mrazy jsou i koncem března, ale spíš o stav pupenů. Když mám pupeny cca napůl narašené,první postřik provádím Sulkou,2.... celý příspěvek > |  | Čínská meruňka, 9.2.2008 Vážená paní, asi jako pan Zavřel jsem také dřív dělal "sbírku" novinek a tuto meruňku jsem měl, než ji po 6ti letech postihla mrtvice. Mám asi 17 odrůd meruněk a mohu Vás ujisti,že o nic nepřicházíte.Opravdu podprůměr ve všech směrech.... celý příspěvek > |  | Jak zabránit předčasnému pučení meruněk, 9.2.2008 Zkuste tím vápnem (málo koncentrovaným - jen na barvu) postříkat i korunu. O nějaký den se kvetení opozdí. Myslím ale, že Vaše obavy jsou zatím zbytečné, jsem hodně "dole", ale zatím to noční mrazíky brzdí. Loni to bylo daleko horší.
Zdravím |  | Ochrana před mrazem, 24.1.2008 No, nevím. Představte si, že byste žil po prsa v Krkonoších a se zbytkem na jižní Moravě. Technicky těžko vytvoříte stromu takové bioklimatické podmínky, jako v přirozeném prostředí. Navíc ve skleníku je velká vzdušná vlhkost, což meruňka nesnáší.... celý příspěvek > |  | Čačanska Najbolja, 10.1.2008 Dobrý večer, mám Najbolju asi 15 let a při prvním zaplození jsem měl stejný názor. Vypadá 3 týdny před úplným dozráním jako zralá, ale je to klamné. Do výborné chuti dozraje během dvou dní, takže aniž bych podceňoval Vaše zkušenosti, přece jen... celý příspěvek > |  |
|  | Jabloň Zuzana - kde sehnat?, 22.12.2007 Má ji v nabídce Ovocná školka Střílky - pan Kubáček.
Zdravím |  | jabloně - vysokokmeny, 22.11.2007 Víte, jakmile jdete koupit stromek a řeknete že tomu nerozumíte, prodejce Vám dá to, co jde nejméně na odbyt. Až půjdete příště nakupovat, dělejte ze sebe odborníka, prostě si řekněte již vybranou odrůdu na podnoži A 2 - polokmen, popř. vysokokmen.... celý příspěvek > |  | Podzimní sázení meruněk, 14.11.2007 Každý rok se proti současnému počasí na sázení jistím. Začátkem září vykopu jámu, vedle dám hromádku hlíny na zasypání a když má pršet, překryju ji igelitem, zatížím a můžu sázet i za deště až do zámrazu. Pravda, trochu jsem od bláta, ale... celý příspěvek > |  | jak se pěstuje mandloň obecná, 12.11.2007 Určitě naplocho, ale cik cak systém není důvod, proč 2 nevzešly. Pecka mandloně je nesmírně tvrdá a je běžné, že zasazená vzejde až za rok, nebo vůbec. Nejvíc se mi osvěčilo pecky na dva dny namočit, velmi jemně narušit skořápku ve svěráku a založit... celý příspěvek > |  | Jakou meruňku?, 12.11.2007 Z těch co uvádíte nemám žádnou a typ už nemám. Některé odolnější novinky sem měl, ale když pomrzlo úplně vše, přece jen nějaká meruňka byla na 80 ti letých a starších stromech neznámých odrůd. Proto sem se vrátil ke klasice. Pravdou ale je, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|