 |
Nahořklé maso z nové udírny, 20.11.2008 omastek se do kouřovodu dostat nemuže... je tam vyšší rantl který je zároven kryt plechem rozvádějícím kouř. udírna je ve sklepě kde je poměrně konstantní teplota15-20 st. takže s tím ochlazováním nevím. viděl jsem nezateplené plechové... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 17.11.2008 Děkuji všem za náměty, první krok který provedu je, že si půjčím bednu-udírnu od nás ze hřiště a zkusím ji připojit na můj kouřovod, abych zjistil jestli za to může konvektomat nebo kouřovod.
Zkusím nejprve jen klobásy a o výsledku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 15.11.2008 Zdráhám se uvěřit tomu, že příčinou hořkosti a štiplavosti je špatný výběr výrobků, které jsem douzoval. Napříkad špekáčky od stejného výrobce jsem jedl douzené v jiné udírně a byly vynikající. |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 15.11.2008  Ještě topeniště... |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 15.11.2008  Zkusím jsem dát fotky pro ilustraci a dispozice udírny... |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 14.11.2008 Zatím jsem se neodvážil udit naložené maso, pouze jsem douzoval uzené maso, špekáčky, párky, domácí klobásy. Vše je před douzením velice chutné, po uzení však dostane nahořklou a štiplavou chuť.
Udírna je dvouplášťová nerezová, z vyřazeného... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 12.11.2008 Nedávno jsem si doma postavil udírnu, bohužel se mi ale nedaří docílit správné chuti masa-po vyuzení je maso nahořklé a kyselé.
Udírnu jsem si postavil ve sklepě rodinného domku zenerezového konvektomatu, udím tvrdým suchým dřevem-dub nebo... celý příspěvek > |
 |
obracák píce, 8.11.2008 Nemáte někdo zkušenosti s obracákem píce /OP-1,1-1,2/ od Vari? Jak stroj obrací i nahrabuje? Jest-li se investice vyplatí ano či ne. Mám zahradu přes půl haktaru. |
 |
Jak uchovat co nejdéle česnek, 5.10.2008 My máme vyzkoušeno.Česnek dobře usušený dáme do papírového mpytle a uložíme do kontejnerku dole v lednici.Tak nám vydrží do další sklizně.Při používání česneku občas prohlédnu paličky jestli se nesesíchají a täk ho berem dříve.Věřtě vyzkošeno berem... celý příspěvek > |
 |
Vylepšení, 5.10.2008 Všechny vás zdravím.Kdo nesnáší kyselé jko jogurt a td. my dáváme místo toho do salátu šlehačku a bez cukru, přidáváme koření mletý pepř. Na celou zadělávací mísu stačí 1 šlehačka.Dobrou chuť.Andy |
 |
|
 |
Kysané zelí, 4.10.2008 Dnes jsme nakládali zelí jako každý rok jenže byla změna. Né , jen se solí a kmínem ale s kořením.Pamatuji si, že doma jsme nakládali s kořením jak uvádite.Bylo moc dobré.Ale chtěla bych zkusit ještě zelí s nastrohaným křenem.Prosím vás neznáte... celý příspěvek > |
 |
réva vinná - sazenice moštových odrůd, 31.8.2008 Prosím o radu, které odrůdy jsou vhodné pro pěstování v n.v. 270 metrů n.m. na pardubicku. Děkuji. |
 |
Oprava DS 100 a výběr pily, 20.8.2008 Zdravím všechny, mám taktéž pilu SD 100 a motoricky je na tom docela dobře, ale problém mám s plastovým výliskem tvořícím zadní rukojeť a nádrž. \ve spodní části mi ve spoji nádrž teče a přes všechny pokusy o slepení nebo zacelení páječkou se mi to... celý příspěvek > |
 |
Červivé třešně, 28.6.2008 Děkuji, že mě to nenapadlo dřív... |
 |
Červivé třešně, 28.6.2008 Máte, prosím, někdo nějakou osvědčenou metodu, jak dostat červy z třešní? Osobně mi to při konzumaci nijak nevadí (když každou neprohlížím), ale děti červíky striktně odmítají. Také v lahvi kompotu to nevypadá nijak vábně. Děkuji. |
 |