Plamének tangutský nebo psí víno

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 238.8 (?)
7.9.2011 22:49
Ano, jsem přesvědčen, že to pravda - víceméně - je. Ono "víceméně" uvádím, že mu to nejspíše nebude trvat jenom po dobu jarních měsíců, ale i během léta. Stříhání ale nemusí být nutné. V tom případě by měl obrážet ze všech větviček, bude mít hodně "zacuchané" stařiny, ale bude prakticky od jara hustý a zelený po celém "povrchu" ("plášti") rostliny. K plaménku můžete zjara vysít i různé popínavé letničky - fazole, povíjnici, kvamoklit, černookou Zuzanu (thunbergii) atd. Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 156.236 (?), 7.9.2011 19:14, zobrazeno: 7738x

můžete mi říct jak rychle roste plamének tangutský - potřebuji pokrýt rychle (během příštího léta) - plot 2m vysoký a 3m dlouhý - kolik potřebuji sazenic?
Nebo jsem uvažovala o,,psím vínu´´. Kterou z těchto rostlin byste mi doporučili?

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 238.8 (?), 7.9.2011 20:54
Podle mého názoru plot rychleji, hustěji a stejnoměrněji pokryjí 1-2 sazenice plaménku tangutského. Josef.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 7.9.2011 22:25

Psí víno Vám pokryje během dvou tří let nejen ten plot ale i jeho okolí v okruhu mnoha metrů...

Tangutský plamének plot poroste možná již během prvního roku, budete li jej zalévat, hnojit a odplevelovat, ale neprůhlednou stěnu z něj neudělá. Do šířky se moc nerozrůstá, spíše vytvoří hustější chochol na vrcholku plotu, Pěkně kvete a až do příštího jara jej zdobí klubíčka semeníků. Na 3 metry dva postačí, jak píše pan Josef.

host - 156.236 (?), 7.9.2011 22:41

Děkuji za info - dám tedy raději Tangutský plamének. Můžete mi ještě poradit - je pravda, že se i tento plamének na jaře zkrátí na +/- 50cm nad zemí a že zase naroste přes jaro do původní výšky?

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 7.9.2011 22:46

Ano, je to vhodné i z estetického hlediska, loňské výhony po zimě nejsou dekorativní. A seříznutí podporuje kvetení.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 238.8 (?), 7.9.2011 22:49
Ano, jsem přesvědčen, že to pravda - víceméně - je. Ono "víceméně" uvádím, že mu to nejspíše nebude trvat jenom po dobu jarních měsíců, ale i během léta. Stříhání ale nemusí být nutné. V tom případě by měl obrážet ze všech větviček, bude mít hodně "zacuchané" stařiny, ale bude prakticky od jara hustý a zelený po celém "povrchu" ("plášti") rostliny. K plaménku můžete zjara vysít i různé popínavé letničky - fazole, povíjnici, kvamoklit, černookou Zuzanu (thunbergii) atd. Josef.

host - 138.57 (?), 8.11.2011 13:25

Dobrý den, letos na jaře jsem vysadila tangutský plamének, korunu má celkem bohatou, ale stonky od země jsou stále tenké, během roku zasychaly a moc nerašily nové výhony, byl více zaschlý než pěkně zelený. Plamének je z obou stran osázen vzrostlejšími tůjemi, což je asi důvod nedostatku vzduchu i světla. Zalévám i hnojím, ale listy i větve během roku stále zasychají.Jak a kdy, prosím, stříhat, aby byl hustý? Na jaře sestříhat všechny výhony na 50cm nad zemí? Nějak se toho bojím.Děkuji moc za odpověď. Bohunka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz