Opatření proti dalšímu růstu břečtanu

host - 17.1 (?)
20.3.2009 13:07
Dobrý den, děkuji za rady. Vlastně to je podobným způsobem plánováno. Krov přesahuje cirka o půl metru a je na kraji zpevněn trámem vysokým cca. 15 cm, takže kdybych přesah krovu podbyl folií, vytvořil by se tím na kraji střechy pro břečtan takový "schod". Váš nápad je však velmi inspirující v tom, že použítím nějakého pevnějšího materiálu, např. PVC lina, by se místo "schodu" s ostrou hranou dalo v přesahu krovu vymodelovat něco jako "obrácený žlábek". To už by břečtanu v dalšímu růstu mohlo zabránit, ikdyž sami jistě dobře víte, jak je ten zmetek houževnatej :-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 17.1 (?), 17.3.2009 16:21, zobrazeno: 4410x
Zdravím, řeším problém s břečtanem na severní straně našeho domu. Jelikož nedisponujeme požárnickým žebříkem, nechali jsme ho krapátko přerůst a břečtan se nám dostal na taškami pokrytou sedlovou střechu. Zatím žádnou katastrofu nenapáchal, ale protože to nevypadá dvakrát dobře a na klidu to taky dvakrát nepřidá, rozhodl jsem se, že letos v létě si od známého půjčím lešení a břečtanu po celé ploše a především nahoře nasadím slušivý sestřih. No a tak mě napadlo, že když už se s tím lešením budu stavět, že bych mohl krov zvenčí podbít nějakou folií, aby se mi na střechu břečtan už nikdy více nevyšplhal. Jenže jsem se o této problematice zatím nikde nic nedočet a tak se chci zeptat. Nemá někdo tip a nebo zkušenosti s nějakou folií či jiným opatřením proti růstu břečtanu? Kolem oken si to člověk zastříhne snadno, ale stavět kvůli břečtanu lešení co chvíli se mi nechce. S povděkem sousedovic Toníček

host - 96.14 (?), 18.3.2009 0:08
Asi nejlepsi by byla plachta na kamiony. Zeptejte se u nejake autodopravy, kde pro ne plachty sijou a tam sezenete levne zbytkove kusy ruznych barev. Jsou velice mechanicky odolne a proti povetrnostnim vlivum taktez. R.

host - 1.3 (?), 18.3.2009 14:13

Dobrý den sousedovic Toníčku,

dal by se zvolit mechanismus typu zábrany proti sebevrahům na Nuselském mostě, břečťan by se při růstu vlastně stočil dolů a nedostal by se Vám na tašky.

host - 17.1 (?), 20.3.2009 13:07
Dobrý den, děkuji za rady. Vlastně to je podobným způsobem plánováno. Krov přesahuje cirka o půl metru a je na kraji zpevněn trámem vysokým cca. 15 cm, takže kdybych přesah krovu podbyl folií, vytvořil by se tím na kraji střechy pro břečtan takový "schod". Váš nápad je však velmi inspirující v tom, že použítím nějakého pevnějšího materiálu, např. PVC lina, by se místo "schodu" s ostrou hranou dalo v přesahu krovu vymodelovat něco jako "obrácený žlábek". To už by břečtanu v dalšímu růstu mohlo zabránit, ikdyž sami jistě dobře víte, jak je ten zmetek houževnatej :-)

host - 86.36 (?), 24.4.2009 14:14

No, ja myslim, ze proroste cimkoliv. Staci mala skulinka a je tam!

Taky planuji porust jihozapadni roh novostavby brectanem, a uz rovnou pocitam s brutalnim rezem pod krovem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz