Zdravím z kladenska, p.Marie to je nějaký druh clematisu, kvete hodně brzo na jaře a nestříhá se, u nás tolik neprší jsme v nejméňe deštivé oblasti, ale zima mě taky hodně rostlin poničila, posílám ještě jeden obrázek, Ella
Zdravím z kladenska, p.Marie to je nějaký druh clematisu, kvete hodně brzo na jaře a nestříhá se, u nás tolik neprší jsme v nejméňe deštivé oblasti, ale zima mě taky hodně rostlin poničila, posílám ještě jeden obrázek, Ella
P.Ello ptala jsem se protože jsem si nebyla jistá, že je to ten co jsem měla i já, bohužel mě letos zmrznul.Koupila jsem si ho vloni na jaře vyrostl do podzimu 3m a je po něm, zkusím si ho sehnat znova.Mějte se hezky Marie ze Severní zatopené Moravy.
I u nás to bylo stejné. Napsal sem do několika diskuzí a bylo mi řečeno, že se na přísavníku mohla objevit sviluška obecná a nebo byl napaden houbovou chorobou, pravděpodobně rzí a doporučuje se mi odstranit napadené listy a postřik.
Nakonec jsem to udělal tak, že jsem mu dopřál spoustu hnojiva, smetákem jsem objel dům a odstranil tak špatný listy, pak jsem provedl postřik proti savým škůdcům a na to postřik baycorem, který je na rez a pak dithanem, který je takový univerzálnější. Nyní po cca 4 týdnech se mi začíná zase zelenat a chystám se postřiky opakovat, jelikož proti rzi se má dělat správně na jaře, když začíná rostlina rašit, během sezóny je to pak obtížný boj.