Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

musím říct že letos mám povíjnici také poprvé, přesto se pokusím poradit - pokud se rostlinky vytahují, zkontrolujte jestli se netahnou za světlem. Pokud je máte v bytě na okně mohou být příliš ve stínu nebo jim může být moc teplo. Možná i pokud příliš hnojíte může to vést k příliš rychlému růstu.

Já sama jsem už své sazenice dala na nezasklenou lodžii, na noc nezakrývám a vypadají dobře. Mají útlé stonky, ale to je u popínavky normální, rostou a začínají se otáčet okolo špejlí. Jedné sazenici jsem omylem ulomila špičku ale nijak jí to nevadí. Zatím jsem je nijak nehnojila, vysévala jsem je do směsi univerzálního substrátu a zeminy, co jsem narýpala venku. Mám je zatím v malém výsevním kalíšku, ale dnes plánuji je zkontrolovat a možná zasadit do velkého samozavlažovacího truhlíku do zeminy prohnojené kuřincem protože se mi zdá že už je jim těsno a ten truhlík plánuju jako definitivní umístění.

Nepíšete, kdy jste je přesazovala - někdy to může chvíli trvat než se rostlinka "chytí" ve větší nádobě, ale to se podlě me projeví spíš jako zabrždění růstu než vytahování. Myslím, že v případě povíjnice (o které jsem četla že může narůst velká), nevadí že má víc prostoru. Do menší nádoby bych už nedávala, leda pokud by se vám zdálo že je přemokřená by to stálo za úvahu, je potřeba zalévat opatrně zvášť v letošním počasí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika