Software pro katalogizaci rostlin

jenamater - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (151) - 157.82 (?)
11.11.2012 23:03

Nevím přesně, co máte na mysli pod katalogizací rostlin, ale katalog tvořený jakýmikoliv daty (textovými, číselnými, obrazovými, logickými, zvukovými i videi) můžete vytvořit v jakémkoliv moderním databázovém programu. Vhodný je například program Access od Microsoftu. Sám jsem si v něm vytvořil katalog odrůd vinné révy. S pozdravem jenamater.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kytkus - (32) - 192.239 (?), 11.11.2012 16:22, zobrazeno: 2993x

Dobrý den, prosím rady. Předem děkuji za věcné odpovědi.

1. software pro katalogizaci rostlin nejlépe v češtině?

2. Fuchsie.cz=zahradnictví Petro a jejich cedulky s názvem rostliny=z čeho jsou a jak je na to tisknou, kde se dají sehnat?

jenamater - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (151) - 157.82 (?), 11.11.2012 23:03

Nevím přesně, co máte na mysli pod katalogizací rostlin, ale katalog tvořený jakýmikoliv daty (textovými, číselnými, obrazovými, logickými, zvukovými i videi) můžete vytvořit v jakémkoliv moderním databázovém programu. Vhodný je například program Access od Microsoftu. Sám jsem si v něm vytvořil katalog odrůd vinné révy. S pozdravem jenamater.

host - 225.39 (?), 12.11.2012 0:04

MS Access jsem chtěl také doporučit-ale poak mi došlo, že pisatel asi nemá ponětí o co jde a naučit se s ním pracovat je pro člověka nepolíbeného databázemi práce tak na rok. TAk jsem chtěl ještě doporučit začít nějakou jednoduchou tabulkou v Microsoft Excel nebo v Calcu v OpenOffice(zdarma). Když se naučíte dělat tabulku, třídit jí podle různých kriterií, filtrovat atp. tak časem bude přechod k něčemu složitějšímu mnohem jednodušší. A již hotová data budete moci klidně využít. Stáhněte a nainstalujte si Open Office zde. Spusťte si Calc, chvilku si s ním hrajte a pak si nechejte poradit někým kdo s tím pracuje...

jenamater - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (151) - 157.82 (?), 12.11.2012 1:13

Považuji jak Excel tak Calc za nástroj nevhodný pro vytvoření katalogu rostlin, především proto, že v nich nelze ukládat data obrazového typu, ať už fotky nebo kresby rostlin a jejich částí. Kromě toho se mýlíte v obtížnosti zvládnutí Accessu. Základy Accessu, nejen navrhování a vyplňování tabulek, ale i vytváření formulářů a sestav lze zvládnout za týden (v kurzech základů se učí většinou tři dny a je zahrnutý i do ECDL). Existují i dobré učebnice Accessu pro střední školy, vhodné pro rychlé samostatné zvládnutí. Vytvoření takového katalogu rostlin podle požadavků uživatele v Accessu je práce maximálně na jeden víkend a zvládl by to i leckterý student. S pozdravem jenamater.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz