Broučci - věděl by někdo, co jsou zač?

host - 96.70 (?)
21.4.2013 15:18

Takhle vypadá napadená pokojovka... mám napadenou i Alokázii, to mě mrzí byl to dárek :-(snad půjdou ještě zachránit! :-(

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 96.70 (?), 21.4.2013 15:10, zobrazeno: 6813x

Dobrý den! Prosím o pomoc! Objevila jsem na svých pokojovkách broučky, věděl by někdo co jsou zač???Napadli mi velikonoční kaktus, tlustici a kalu... prosím co jsou zač a čím je zlikviduju, děkuju za každou radu Lucka B.

host - 96.70 (?), 21.4.2013 15:18

Takhle vypadá napadená pokojovka... mám napadenou i Alokázii, to mě mrzí byl to dárek :-(snad půjdou ještě zachránit! :-(

host - 143.17 (?), 21.4.2013 21:16

Svilušky. Jsou to sviněangry mám je taky pořád na kytkách a ne a ne se jich zbavit. Jsou na ně postřiky, stačí navštívit nějakou zahrádkářskou prodejnu či hobby market. Dokonce i takové ty tyčky do květináčů. Mně ale zatím nezabralo 100% nic, jelikož se postřiky musí opakovat několikrát tuším po 14dnech a já pochopitelně vždycky zapomenublush a bestie zase nakladou vajíčka. A pořád dokolano

host - 220.186 (?), 21.4.2013 21:35

Na svilušky platí cibule

Svilušky jsou velmi nenápadní roztoči o velikosti asi 0,5 mm. Mají osm nohou a mohou být červené, černé, hnědé nebo světle zelené. Napadají spodní stranu listů. Jak to poznáte? Podle drobných skvrnek a jemných pavučin mezi spodní stranou listů a vrcholem výhonů. Listy postupně hnědnou a předčasně zasychají.

Ve skleníku vám se sviluškami pomůže jejich přirozený nepřítel, dravý roztoč Phytoseilus persimilis, velký asi 0,5 mm. Na rostlinu se sype s pilinovým substrátem. Okamžitě začne hledat svilušky ve všech stádiích vývoje a vysávat je. Na venkovní rostliny si vyrobte cibulový nebo heřmánkový odvar.

Cibulový odvar na svilušky

* Slupky z několika cibulí zalijte vroucí vodou a nechte 3 dny louhovat

* Výluh přeceďte přes sítko nebo punčochu

* Roztokem postříkejte rostliny a po několika dnech opakujte

Heřmánkový odvar na svilušky

* 5 až 6 lžic květu heřmánku zalijte litrem vroucí vody a nechte louhovat
* Výluh přeceďte přes sítko nebo punčochu
* Roztok zřeďte v poměru 1:5 a stříkejte na rostliny každé 3 až 4 dny po dobu tří týdnů

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě6:15
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz