Je pravda. Na latinský název nevymyslím žádnou srozumitelnou nápovědu. Český název se asi skoro nepoužívá. Ani já jsem ho dodnes neznal a dozvěděl jsem se ho až při hledání více podrobností o neznámé rostlině. Slovní základ je stejný, jako u drobného ručního žacího nářadí. Josef.
Podle mne se o žumen nejedná. Chápu-li to dobře, pak jsou to lichozpeřené listy vyrůstající z jednoho místa - oddenku. U žumenu jsem se zatím nesetkal s květy a potažmo plody a semeny, které by mohly být původcem rostliny v květináči. Ještě ujistím tazatelku (tazatele?), že nejde o plevel, ale o pěstovanou rostlinu z Dálného Východu, obvykle sice pěstovanou v květináčích jako pokojovka, ale která údajně u nás vydrží i venku. Josef.
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 166.4 (?),30.10.2011 16:33
Ta fotka je sice prachmizerná, ale na označených místech mi to lichozpeřený list nepřipomíná. A ta rostlina nemusela vyrůst ze semene, stačí kousek zahrabaný v substrátu...??
Máte pravdu v tom, že to není úplně typicky lichozpeřený list s lístky přesně naproti sobě. A taky v tom, že rostlina 100% nevyrostla ze semene. :-) Josef
Je pravda. Na latinský název nevymyslím žádnou srozumitelnou nápovědu. Český název se asi skoro nepoužívá. Ani já jsem ho dodnes neznal a dozvěděl jsem se ho až při hledání více podrobností o neznámé rostlině. Slovní základ je stejný, jako u drobného ručního žacího nářadí. Josef.