Poznáte prosím rostlinku s oranžovým květem?

host - 155.2 (?)
11.10.2011 23:15

Rozhodně to není utržené někde v parku, ani to není rhododednron či azalka. Květy má naprosto typické a je to některá z hrnkových pokojových rostlin okrasných květem z čeledi podpětovité - Gesneriaceae. Kdybyste ji nevyvazovala, tak by nejspíš dělala převislé větvička a možná by i více kvetla. Může to být některý Aeschynanthus anebo Columnea (byla tu před několika dny - o pár příspěvků níže). Buď si ji podle uvedených údajů (klíčových slov) vyhledáte anebo někdo jiný poradí přesněji. Ať Vám roste Vám přeje

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
NikaMari - (2) - 120.240 (?), 11.10.2011 21:38, zobrazeno: 9731x

Znáte někdo prosím tuto rostlinku? Je zřejmě utržená někde v parku, snad to může být rododendron, azalka, nevím, dle květu to moc nesedí.Ze spod rostou nové výhonky, je to asi keř. Květ je jakoby zakrnělý, měl by asi vypadat jinak... Kvete už po třetí a pořád stejně, divím se že vůbec kvete takto v květináči. Snad někdo pozná... děkujíísmiley

květ
květ

host - 155.2 (?), 11.10.2011 23:15

Rozhodně to není utržené někde v parku, ani to není rhododednron či azalka. Květy má naprosto typické a je to některá z hrnkových pokojových rostlin okrasných květem z čeledi podpětovité - Gesneriaceae. Kdybyste ji nevyvazovala, tak by nejspíš dělala převislé větvička a možná by i více kvetla. Může to být některý Aeschynanthus anebo Columnea (byla tu před několika dny - o pár příspěvků níže). Buď si ji podle uvedených údajů (klíčových slov) vyhledáte anebo někdo jiný poradí přesněji. Ať Vám roste Vám přeje

Josef.

host - 220.186 (?), 11.10.2011 23:33

Asi spíš ten Aeschynanthus, columnea mívá menší listy (aspoň ta, co jsem měla).           Lída           

NikaMari - (2) - 120.240 (?), 12.10.2011 19:07

Pane Josefe, moc děkuji, je to opravdu Aeschynanthus, sama bych na to nikdy nepřišla. Takže se pěstuje spíše v převislé poloze ano? Já jsem právě myslela, že je rostlinka slabá a potřebuje podepřít, tak teď ji pomalu svěsím. Takže ještě jednou moc děkujismiley Veronika

host - 15.115 (?), 12.10.2011 20:22

Jsem rád, že už víte, jak svou kytičku pojmenovat. Já s ní nemám prakticky žádné osobní zkušenosti, tím méně aktuální. Psal jsem jen, co si tak asi vybavuji z paměti. Teď nevím, jestli je opravdu převislá nebo rozložitá (takový keříček), ale předpokládám, že jste si ji vyhledávala a na obrázcích asi byla vyfocena tak, jak opravdu roste. Takže: ať Vám pěkně roste a kvete.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025