pěstování Helikonie

host - 1.30 (?)
6.7.2012 14:36

Dobrý den kde jste ji zakoupila a jaká byla cena byla už s květy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 41.2 (?), 24.6.2008 8:08, zobrazeno: 10857x

Zakoupila jsem si velikou Helikonii. Je překrásná, ale potřebuji poradit, protož jsem si všimla, že jí začínají hodně hnědnout okraje některých listů a některé nové - malé listy - úplně zežloutly. V instrukcích říkali, že nesmí přijít na průvan - mám jí v práci a máme klimatizaci, ale nějaká zima nebo průvan nepociťuji. Byla také velmi blízko okna, ale slunce jde spíše ráno a během odpoledne se stáčí jen na okno - je sice blízko, ale nezdá se mi, že až tak moc, aby to bylo spálené. (Pro jistotu jsem jí ještě trošku posunula.) Také nevím, zda to nepřeháním se zaléváním - zalila jsem ji před víkendem a v pondělí po víkendu znovu - jen malinko, protože svrchu když sáhnu do květníku, tak tam má sucho - a v o víkendu i včera bylo hodně teplo. Když květník zvednu (zalévala jsem ji dolu) je tam na dně voda.

Děkuji předem za odpovědi.

host - 1.30 (?), 6.7.2012 14:36

Dobrý den kde jste ji zakoupila a jaká byla cena byla už s květy?

host - 235.243 (?), 8.6.2014 9:20

Helikonie pokud vím jsou teplomilné a minimálně ve vegetačním období i vlhkomilné rostliny, které při vysoké vzdušné vlhkosti potřebují mnoho světla, v tropickém parnu snesou bez problému přímé slunce. Myslím, že klimatizace je tedy velký problém.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz