Nevíte prosím, co je to za rostlinu? (foto)

host - 176.18 (?)
7.1.2011 11:01

Může se seříznout jako každá Euphorbia. Po seříznutí vytvoří spodní část více vrcholů, vrchní část zkratit na přiměřenou délku, vlažnou vodou opláchnout vytékající mléko, nechat ránu zaschnout (pokud opadají lístky, nevadí) a zasadit. Do zakořenění zalévat jen velmi mírně, aby neuhnila. Při manipulaci pozor na "mléko", je jedovaté a nesmí se dostat do očí.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 59.155 (?), 29.8.2006 15:22, zobrazeno: 21727x

Nevíte prosím, co je to za rostlinu?

Děkuji Kuba

Fotografie rostliny
Fotografie rostliny

host - 215.8 (?), 30.8.2006 9:58
Je to druh pryšce - Euphorbia leuconeura. Potřebuje pokojovou teplotu a světlo, ale ne úpal. Zalévat opatrně, nechat vyschnout. Množí se semínky. Pryšce při poškození roní jedovaté mléko - dávejte pozor, ať se vám nedostane do úst nebo očí, může to být nebezpečné. Ale nechci před touhle rostlinou strašit, já i moji známí ji pěstujeme bez problémů - jen je třeba ji mít mimo dosah malých dětí  nebo  zvířat.

host - 59.155 (?), 1.9.2006 20:08
diky

host - 145.94 (?), 5.3.2007 13:29
Přeji hezký den,rostlina patří do čeledě pryšcvitých,má své zástupce na všech kontinentech a né zrovna zanedbatelné,část z nich je výrazně sukulentní.Název je Euphrbia.Více známá je u nás Euphorbia milii,zvaná též Trnová koruna.Zdravím Hana Zelinková,Červený Kostelec

host - 93.10 (?), 31.5.2007 11:18
Mé zkušenosti s touto rostlinou jsou takové, že ji nesmím nechat vyschnout hlínu - ninak ji vadnou listy (ohýbají se) dala jsem jí přiměřený květináč, žádný obr (dala jsem na 1 semenáčka květináč 9). Zálévám jen tehdy, když vidím, že je povrch hlíny suchý, tak ji  zaleju jako jiné kytky, občas přihnojím a roste krásně!  Dokonce i docela hezky kvete a velice dlouho. Llisty jí narůstají stále větší a větší  a  zespod mají nádech do fialova. Hhodně záleží na tom kde tu rostlinu umístíte: nesnáší úpal a naopak  pokud je daleko od světla, tak je velmi bledá,  skoro nekvete, opadávají ji listy... Já ji mám asi metr od okna.

host - 109.71 (?), 5.6.2007 14:31
Dobrý den, pro ty kreří jsem chodí asi posledních 6 měsíců ty musejí tuto rostlinu znát. Je to dost časté.

host - 8.188 (?), 7.1.2011 8:32

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám tuto rostlinu vysokou, celá se mi ohýbá, dá se zkrátit? můžete mi poradit co s ní mám dělat? Vyhodit mi je jí líto. děkuji za radu...

host - 8.188 (?), 7.1.2011 8:36

Ještě doplňuji, že jde o Euphorbii

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 7.1.2011 10:59

Dobrý den, je to esteticky sice nepěkné, ale mám jí opřenou o tyčku. Nevím jak jí máte vysokou, ale já už 1,10 m. Jestli se dá zkrátit nevím, lepší asi bude vypěstovat novou. Mě rostou velmi rychle a mám je i krásně olistěné. Tím, že jich je v květináči několik, vypadá to i s oporou docela pěkně. Marcela

host - 176.18 (?), 7.1.2011 11:01

Může se seříznout jako každá Euphorbia. Po seříznutí vytvoří spodní část více vrcholů, vrchní část zkratit na přiměřenou délku, vlažnou vodou opláchnout vytékající mléko, nechat ránu zaschnout (pokud opadají lístky, nevadí) a zasadit. Do zakořenění zalévat jen velmi mírně, aby neuhnila. Při manipulaci pozor na "mléko", je jedovaté a nesmí se dostat do očí.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz