Monstera - presazovani na zimu

host - 157.239 (?)
10.11.2017 16:21

Zkuste opatrně zasadit ten nový koř.ůtvar do nádoby s vhodným substrátem -bez přerušení kontaktu s původní rostlinou. Původní květník se můžete pokusit nakřápnout-uvolníte tlak, vložit i s ním do většího a celkové přesazení nechat na jaro.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 32.183 (?), 10.11.2017 13:40, zobrazeno: 3329x

Zdravim, zhruba pred tremi lety jsem dostal monsteru a bohuzel jsem ji nevenoval peci jakou si zaslouzi a ani jednou jsem ji nepresadil. Na rostline je videt ze kvetinac je ji velmi tesny a zacina mi to davat najevo zloutnutim listu. Chystam se ji presadit, ale zde par faktoru kterych se bojim. 1 blizi se zima a to neni vhodny cas k presazovani. 2 na rostline vyrusta novy list a bojim se ze pri presazeni redukci korenu zajde nebo,,zparchanti,, 3Nekolik vzdusnych korenu jsem umistil do vetsi nadoby s vodou ve ktere se mi za par mesicu utvoril husty chomac korenu zhruba o velikosti fotbaloveho mice a bojim se ze pri presazovani se koreny odlomi a rostlina bude stradat. Poradte mi prosim jak bych mel postupovat, jestli presadit nebo jestli staci prihnojit a presazeni nechat na jaro. Je to krasna kvetina navic darek tak bych ji rad dostal do lepsi kondice, predem dekuji za info.

host - 157.239 (?), 10.11.2017 16:21

Zkuste opatrně zasadit ten nový koř.ůtvar do nádoby s vhodným substrátem -bez přerušení kontaktu s původní rostlinou. Původní květník se můžete pokusit nakřápnout-uvolníte tlak, vložit i s ním do většího a celkové přesazení nechat na jaro.

host - 232.119 (?), 11.11.2017 23:39

vůbec si nedělejte těžkou hlavu. Kupte zeminu pro pokojové rostliny a květináč tak velký, aby se do něj pohodlně vešly všechny kořeny. Na jaro není třeba čekat, spíš by vám monstera do té doby ještě víc zchátrala. Mám s nimi letité zkušenosti jak v bytě, tak halách v práci. Když má dostatečný květináč a slušný, nezasolený substrát, roste jak plevel.

host - 32.183 (?), 12.11.2017 0:41

Dekuji za radu, radeji pockam nez se rozbali novy list a presadim.

host - 232.119 (?), 12.11.2017 20:40

Správně, přesně tak to udělejte. Kořeny z vody máte jako bonus. Až se zadaptují na substrát, uvidíte, jak krásné a velké listy Vám budou na rostlině narůstat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz