Kalanchoe - kolopějka, jak pěstovat?

host - 53.194 (?)
19.8.2012 7:06

Dobrý den, tak já nevím, letos jsem jí dostala v květnu k narozeninám, když odkvetla, tak jsem jí přesadila,  květy odstříhala, v červnu jsem jí dala na balkon - jižní strana do stínu, opět kvete, listy, které rychle vyběhly jsem odstranila i ty, které nebyly hezké, nechala jen ty mladé, ob den jí rosím v tomto počásí ráno, zalévám dešťovou vodou. Neznala jsem tuto květinu, moc se mi líbila, tak jsem se rozhodla, že to s ní zkusím.:-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 22.8 (?), 1.6.2012 19:17, zobrazeno: 22818x

Dobrý den, již několik se snažím pěstovat kolopějku je to pěkná kětina moc se mi líbí její květy, ale nikdy se mi jí nepodaří udržet až do jara, většinou z jara jen vybíhá a nekvete ani možení se mi nedaří, letos jsem to vzdala a staré jsem vyházela a koupila si nové, někde jsem četla, že tato rostlinka je v našich podmínkách spíš sezoní záležitost :(,nebo to s ní neumím, nevím jiné kytky mi jdou ale téhle se prostě nikdy nedaří, už jsem skoušela okno na východ, na jih i západ, prostě se jí dařit nebude nikde je ošklivá věčně opadává a vybíhá a skoro nekvete-pokud není nově zakoupená, asi mám smůlu ale s touhle květinou asi nikdy kamarádi nebudeme, jen když si koupim novou a na podzim se s nípotká koš...

host - 53.194 (?), 19.8.2012 7:06

Dobrý den, tak já nevím, letos jsem jí dostala v květnu k narozeninám, když odkvetla, tak jsem jí přesadila,  květy odstříhala, v červnu jsem jí dala na balkon - jižní strana do stínu, opět kvete, listy, které rychle vyběhly jsem odstranila i ty, které nebyly hezké, nechala jen ty mladé, ob den jí rosím v tomto počásí ráno, zalévám dešťovou vodou. Neznala jsem tuto květinu, moc se mi líbila, tak jsem se rozhodla, že to s ní zkusím.:-)

host - 247.4 (?), 14.1.2013 9:59

Kalanchoe je sukulent, takže podle toho je potřeba ji pěstovat. Pro sukulenty platí jednoduché zásady - hodně světla a málo vody. Tzn jižní okno je super, východní i západní taky. A v jejím případě ještě jedna zásada. Sukulenty, které se prodávají v běžné obchodní síti jsou v podstatě všechny z holandských velkopěstíren a jsou zasazeny v substrátu, který není určen pro trvalé pěstování. Tj. oni chtějí, aby vám ta rostlina do půl roku odešla, abyste si pak koupili zas novou. Takže je třeba rostlinu hned přesadit do mírně vlhkého substrátu: 1/3 písku, 1/3 běžné hlíny, 1/3 substrátu pro pokoj. rostliny. Pak zalít znovu až tak za týden. Zálivka v zimě jednou za 14 dní, v létě i dvakrát týdně (podle počasí). Velice jí prospěje letní pobyt venku, ale přímé polední slunce by ji asi spálilo, tak spíš někde částečně za stromem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz