Co to mam?

aknel - (4) - 160.43 (?) 
31.3.2009 10:49, zobrazeno: 8338x

Ahoj, nevedel by nekdo nazev rostliny?Pri svych cestach sbiram seminka, vetsinou rostlinu vyfotim, ale tuhle jsem nejak zapomela vyfotit.Semena byla vetsi nez vlassky orech, nepravidelna,podobna kamenu a behem skladovani v papirovem pytliku -asi mesic-vyklicila.Puvodni rostlina byla docela velka, listy byly dlouhe asi metr a vic a kvety na delsich stvolech lezely na zemi ale uz vlastne jen semena, takze nevim barvu kvetu-myslim, ze bile, podle zbytku -takhle vypada spousta jinych rostlin, ale podle ceho poznat co to vlastne je.Jeste jsem zapomela, ze je to subtropicka rostlina, protoze jsem semena nasbirala v St.Augustinu na Floride.Ty dve na obrazku maji dva roky.Kdyby nekdo vedel, budu rada.Lenka

co to je
co to je

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 31.3.2009 20:36

Ta semena byla opravdu větší než vlašský ořech? To je u jednoděložné rostliny - kromě palem a palma to není - neobyčejná velikost.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 31.3.2009 20:52

To Lenka

Tak jsem se trošku porozhlédl po netu a myslím že jsem to určil. Dle vzhledu Vašich rostlin se jedná o cibulovinu. Z cibulovin má jedny z největších semen rod křín - Crinum. Mohou dorůst až velikosti mužské pěsti - to bych tedy chtěl někdy vidět na vlastní oči...

Typickou vlastností křínových semen je jejich klíčení ještě před zasazením - přesně jako to udělala Vaše semena.

Takže máte semenáče křínu, připojuji obrázek.

Bez názvu
Bez názvu

host - 160.43 (?), 3.4.2009 9:36

Ahoj tak si myslim, ze mate pravdu, taky jsem na to koukala a nebyla jsem si jista, ale asi to bude ono.Dekuji za pomoc.Tam to bylo po odkvetu, ale bylo to hrozne velke -no subtropy-to co ja opecovavam doma jako oko v hlave je tam v kazde skarpe jako plevel a velky takze mnohdy je to docela matouci.Dik Lenka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz