Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přesně tak. V přírodě Česka je málo kytek natolik jedovatých, aby byly nebezpečné při náhodném požití/ochutnání. Existuje pár výjimek typu lýkovec (nezkoušel jsem ho chutnat). Se zahradními kytkami/keři to může být složitější, s pokojovými ještě víc. Oleandr už nebezpečný je, je nesmírně hořký, ale u zvlášť sveřepých jedinců, kteří by to jedli rodičům natruc, by do sebe asi dostali nebezpečnou dávku. Takhle se nám otrávily dvě morčata, které o spadlý lístek "soutěžily". Nesnědly ho moc, ale stačilo to.  

Typické problémy, když jsem se o tom ještě učil byly se záměnou některých plodů (vlochyně za borůvku, jíst masíčko tisů (červené sladké co je okolo semen zralého tisu a nevyplivovat pecky). Co se týká jedovatých plodonosných na zahradě, tam bych je asi zbytečně nepěstoval...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika