Přesně tak. V přírodě Česka je málo kytek natolik jedovatých, aby byly nebezpečné při náhodném požití/ochutnání. Existuje pár výjimek typu lýkovec (nezkoušel jsem ho chutnat). Se zahradními kytkami/keři to může být složitější, s pokojovými ještě víc. Oleandr už nebezpečný je, je nesmírně hořký, ale u zvlášť sveřepých jedinců, kteří by to jedli rodičům natruc, by do sebe asi dostali nebezpečnou dávku. Takhle se nám otrávily dvě morčata, které o spadlý lístek "soutěžily". Nesnědly ho moc, ale stačilo to.
Typické problémy, když jsem se o tom ještě učil byly se záměnou některých plodů (vlochyně za borůvku, jíst masíčko tisů (červené sladké co je okolo semen zralého tisu a nevyplivovat pecky). Co se týká jedovatých plodonosných na zahradě, tam bych je asi zbytečně nepěstoval...