Yuka

host - 87.89 (?)
17.4.2012 1:28

Yucca není palma, je to samostatný druh rostlinwink.

Řekl bych, že se vám podařilo rostlinu přes zimu přelít a uhnily jí kořeny, to bělení listů signalizuje nedostatek látek přeměňující světlo na výživné látky, to znamená jediné, nefunkční kořeny! Já s tímto druhem yuccy nemám dobré zkušenosti, buď se jí daří už od začátku a roste jak blázen a nevadí jí nic, nebo je to chcípáček a po pár měsících odejde.

Já bych doporučoval přesadit, odrolit starou zeminu a odtranit schnilé kořeny. Přesadit do extrémě vzdušného substrátu 1:1 zahradní zemina, perlit. A zálivku omezit na 1x za 14 dní, doku zemina úplna neproschne. Nerosit, nehnojit a pro jistotu stříknout celou rostlinu přípravkem proti houbovým chorobám. Víc pro ni už udělat nemůžete.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.106 (?), 30.3.2016 15:16

nechce vlhkou půdu tak že doporučuji málo zalévat

host - 87.89 (?), 17.4.2012 1:28

Yucca není palma, je to samostatný druh rostlinwink.

Řekl bych, že se vám podařilo rostlinu přes zimu přelít a uhnily jí kořeny, to bělení listů signalizuje nedostatek látek přeměňující světlo na výživné látky, to znamená jediné, nefunkční kořeny! Já s tímto druhem yuccy nemám dobré zkušenosti, buď se jí daří už od začátku a roste jak blázen a nevadí jí nic, nebo je to chcípáček a po pár měsících odejde.

Já bych doporučoval přesadit, odrolit starou zeminu a odtranit schnilé kořeny. Přesadit do extrémě vzdušného substrátu 1:1 zahradní zemina, perlit. A zálivku omezit na 1x za 14 dní, doku zemina úplna neproschne. Nerosit, nehnojit a pro jistotu stříknout celou rostlinu přípravkem proti houbovým chorobám. Víc pro ni už udělat nemůžete.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz