Přelitá Yucca

host - 88.14 (?)
15.1.2012 15:19

Zdravím.No lepší než aby byla v té přelité zemině by bylo ji přesadit do nového substrátu a většího květináče.A počkat... Odstranit žluté listy.Pak ji chvilku nezalívat aby stihla proschnout a odpočinout si.Jinak se asi nic dělat nedá.Zkontrolujte ji i kořeny jestli nejsou shnilé, kdyžtak je ostříhejte, jinak by hnila dál.Ať se ji daří.Lucka B.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
AlesKanka - (1) - 176.180 (?), 15.1.2012 10:08, zobrazeno: 10055x

Dobrý den, jsem tu nový a v pěstování pokojovek nezkušený.. hned bych vás chtěl poprosit o radu, podařilo se mi přelít juku, cca týden stála ve vodě než se jsem to zjistil. Nyní jí žloutnou spodní listy, je stále v malém květináčku jak jsem ji před rokem koupil, na jaře jsem ji plánoval přesadit ale teď po tom přelití mám strach aby se toho chuděra vůbec dožila.. Proto bych se chtěl zeptat jaký je váš názor na přesazení už teď a nebo co jiného je možné udělat pro její záchranu. Jsem pitomec, nevím jak jsem ji takhle mohl přelít, ale docela mi na ní záleží tak doufám že už není pozdě. Předem moc děkuji za radu, Aleš

host - 88.14 (?), 15.1.2012 15:19

Zdravím.No lepší než aby byla v té přelité zemině by bylo ji přesadit do nového substrátu a většího květináče.A počkat... Odstranit žluté listy.Pak ji chvilku nezalívat aby stihla proschnout a odpočinout si.Jinak se asi nic dělat nedá.Zkontrolujte ji i kořeny jestli nejsou shnilé, kdyžtak je ostříhejte, jinak by hnila dál.Ať se ji daří.Lucka B.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz