Dracena - prosím poraďte co s ní?

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?)
25.5.2011 12:35

Ta kytka evidentně nedostává vodu, to vypadá na problém s kořeny, nejsou uhnilé?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 217.37 (?), 25.5.2011 11:43, zobrazeno: 12621x

Poraďte mi prosím co s tou "palmičkou", jde úplně do kytek: o(((už jsem ji celou přesadila, vyčistila kořeny a pořád vypadá takhle, vůbec se nechce vzchopit, pořád usychají konce listů, až uschnou úplně a odpadnou. Zalívám přiměřeně, nikdy není úplně suchá - jestli není přelitá? Změnila jsem i místa v bytě, ale nikde se jí nedaří.

Dracena - co s ní?
Dracena - co s ní?

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?), 25.5.2011 12:35

Ta kytka evidentně nedostává vodu, to vypadá na problém s kořeny, nejsou uhnilé?

host - 217.37 (?), 25.5.2011 13:13

No když jsem je čistila, tak některé uhnilé byly, ty jsem odstřihla. Tak co myslíte, jak dál? Děkuju moc.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 25.5.2011 15:31

Pane Janča, promiňte, ale zadavatelce jste to řekl nejasně. Kytka je evidentně přelitá, mamka ji měla taky tak. Jak zadavatelka píše, má ji pořád vlhkou. To je blbě, mezi zálivkou nechte proschnout tak, aby měla zeminu shora suchou tak 2cm. Žádná voda v misce! Zalít a vylít přebytek z misky. Takhle už je stejně ošklivá. Doporučuju všechny,,větvičky" zakrátit na 10cm pahýlky - měla by z nich znovu opučet. Jenom vrcholový nechte, ten zastříhněte, až opučí ty boční. A dát hodně k oknu, ve stínu se Vám takhle vytahuje. Snad se ještě vzchopí...

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 25.5.2011 18:33

Já bych ji tedy rozřezala , udělala z výhonů sazenice /dala do vody zakořenit/a pak bych měla několik dracen. Vždy bych zasadila dvě do květináče a rostly by pěkně.

U těchto dracen je nevýhoda, že vyholují kmen, ale pokud se jich sesadí víc do květníku vypadá to dobře.

A je vidět, že vaší nastal čas, kdy je třeba ji zmladit a budete z ní mít zase moc let let radost.Nebojte se zásahu, jděte do toho, takto vám v bytě žádnou parádu nedělá.

host - 51.196 (?), 11.6.2011 21:26
Dobrý den, já mám draceny dvě mám je v polostínu s tím že před polednem a část odpoledne na ně svítí slunce.Zalévám jednou týdně po všechny roční období a jednou měsíčně je rosím rozprašovačem a navrchu substrátu mám keramzit.Mám je v celku velkém květináči.Být vámi tak jen otrhám uschlé listy, nechám tak 2 týdny bez zalévání jen jí jednou týdně rosím listy.Po dvou týdnech bych jí zalévala jen jednou týdně tak o,5 litrem vody.Je škoda z ní udělat nové sazeničky, když už je tak vzrostlá! Měla jsem stejný problém jako vy.A vydržte, chvíli to trvá než se vzpamatuje.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz