Vyhnití kaktusu zevnitř

host - 55.165 (?)
3.2.2014 10:55

Tak pokud jsou zdravé ostatní tři "hlavičky", tak je dobré rostlinu vyjmout ze substrátu, očistit od uschlých a mrtvých tkání, nechat zaschnout jeden až dva týdny na vzduchu a potom zasadit do proschlého substrátu. Většinou je ale hniloba mnohem rozsáhlejší než to na první pohled vypadá. Potom nezbývá než všechno shnilé odkrojit ostrým nožem až do zdravé tkáně, nechat důkladně zachnout, a pokusit se to na jaře znovu zakořenit, kaktus má v těle velkou zásibu živin a je schopen za příznivých podmínek (teplo a světlo) vytvořit kořeny nové. Další rady je možné najít na kaktusářských fórech.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 36.246 (?), 2.2.2014 22:04, zobrazeno: 5221x

Dobrý den prosím vás o radu mám aktus kde jsou tři zcela zdravé hlavičky a 4tá je navrchu krásně zelená ale když jsem ho uřízla protože zespod byl suchý a hlava sama odpadla nebylo vevnitř vůbec nic jako kdyby zůstala jen stěna a zytek zmizelo pryč už se mi to jednou stalo a nevím si rady.děuji za odpověď

host - 55.165 (?), 3.2.2014 10:55

Tak pokud jsou zdravé ostatní tři "hlavičky", tak je dobré rostlinu vyjmout ze substrátu, očistit od uschlých a mrtvých tkání, nechat zaschnout jeden až dva týdny na vzduchu a potom zasadit do proschlého substrátu. Většinou je ale hniloba mnohem rozsáhlejší než to na první pohled vypadá. Potom nezbývá než všechno shnilé odkrojit ostrým nožem až do zdravé tkáně, nechat důkladně zachnout, a pokusit se to na jaře znovu zakořenit, kaktus má v těle velkou zásibu živin a je schopen za příznivých podmínek (teplo a světlo) vytvořit kořeny nové. Další rady je možné najít na kaktusářských fórech.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz