Vadnutí lístků

host - 17.76 (?)
19.5.2011 13:27

Asi jsem se nevyjádřila úplně přesně, ale ať zalévám málo nebo hodně, výsledek je stále stejný.Listy jsou stále měkké a povadlé, o nějakém nárustu nových článků nemůže být ani řeč.Něco zkušeností s pěstováním sukulentů a kaktusů mám, mám cca 100 kousků, kterým se vcelku daří.Ale s těmito kaktusy si nějak nevím rady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 17.76 (?), 18.5.2011 14:11, zobrazeno: 9615x

Mám problém při zmlazování vánočního i velikonočního kaktusu.Zapíchám do zeminy "větvičky"složené cca ze 3-4 článků, lehce zalévám, následně mi sice pěkně zakoření, ale postupně začínají uvadat a jakoby hadrovitět.Nevím, jestli se mám odvážit je začít víc zalévat, mám strach aby neuhnily.  Bára

host - 220.130 (?), 18.5.2011 23:39

Spíš zalévat méně .           Lída

host - 17.76 (?), 19.5.2011 13:27

Asi jsem se nevyjádřila úplně přesně, ale ať zalévám málo nebo hodně, výsledek je stále stejný.Listy jsou stále měkké a povadlé, o nějakém nárustu nových článků nemůže být ani řeč.Něco zkušeností s pěstováním sukulentů a kaktusů mám, mám cca 100 kousků, kterým se vcelku daří.Ale s těmito kaktusy si nějak nevím rady.

host - 220.130 (?), 19.5.2011 23:20

Psala jsem to podle své zkušenosti. Když se to stalo mně, odlomila jsem poslední nezvadlé články, zasadila a držím je spíš sušší, zalévám vždy až vyschlou zem a rostou dobře. Také jsem před lety pěstovala klasické kaktusy, ale tyhle chtějí normální zeminu, ne kaktusovou.           Lída

host - 134.38 (?), 23.5.2011 17:17

Dobrý deň. Keďže pestujete toľko kaktusov, tak asi nebudete začiatočníčka a v zálievke to pravdepodobne nebude. Mne sa stalo niečo podobné, ale s väčšími rastlinkami vianočného aj veľkonočného kaktusu. Tipujem, že ide o nejakú chorobu. Aj keď som ulomil konce vetvičiek a znovu zasadil (ako radí pani Lída), o nejaký čas sa to prejavilo znovu. Postupne som tak prišiel o celú rastlinu. Možno bolo niečo v pôde. Skúste inú hlinu, možno pomôže. Nepamätám sa presne, ale myslím, že všetky rastliny boli zasadené ešte v originálnej pôde, v ktorej boli kúpené z obchodu. Mne to pripadalo ako nejaká pleseň alebo hniloba, takže vody skôr menej ako viac. Na ostatných sukulentoch som nič podobné nespozoroval.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci19:26
Napojení na novou kanalizaci19:24
Napojení na novou kanalizaci17:06
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz