Vadnutí lístků

host - 17.76 (?)
19.5.2011 13:27

Asi jsem se nevyjádřila úplně přesně, ale ať zalévám málo nebo hodně, výsledek je stále stejný.Listy jsou stále měkké a povadlé, o nějakém nárustu nových článků nemůže být ani řeč.Něco zkušeností s pěstováním sukulentů a kaktusů mám, mám cca 100 kousků, kterým se vcelku daří.Ale s těmito kaktusy si nějak nevím rady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 17.76 (?), 18.5.2011 14:11, zobrazeno: 9616x

Mám problém při zmlazování vánočního i velikonočního kaktusu.Zapíchám do zeminy "větvičky"složené cca ze 3-4 článků, lehce zalévám, následně mi sice pěkně zakoření, ale postupně začínají uvadat a jakoby hadrovitět.Nevím, jestli se mám odvážit je začít víc zalévat, mám strach aby neuhnily.  Bára

host - 220.130 (?), 18.5.2011 23:39

Spíš zalévat méně .           Lída

host - 17.76 (?), 19.5.2011 13:27

Asi jsem se nevyjádřila úplně přesně, ale ať zalévám málo nebo hodně, výsledek je stále stejný.Listy jsou stále měkké a povadlé, o nějakém nárustu nových článků nemůže být ani řeč.Něco zkušeností s pěstováním sukulentů a kaktusů mám, mám cca 100 kousků, kterým se vcelku daří.Ale s těmito kaktusy si nějak nevím rady.

host - 220.130 (?), 19.5.2011 23:20

Psala jsem to podle své zkušenosti. Když se to stalo mně, odlomila jsem poslední nezvadlé články, zasadila a držím je spíš sušší, zalévám vždy až vyschlou zem a rostou dobře. Také jsem před lety pěstovala klasické kaktusy, ale tyhle chtějí normální zeminu, ne kaktusovou.           Lída

host - 134.38 (?), 23.5.2011 17:17

Dobrý deň. Keďže pestujete toľko kaktusov, tak asi nebudete začiatočníčka a v zálievke to pravdepodobne nebude. Mne sa stalo niečo podobné, ale s väčšími rastlinkami vianočného aj veľkonočného kaktusu. Tipujem, že ide o nejakú chorobu. Aj keď som ulomil konce vetvičiek a znovu zasadil (ako radí pani Lída), o nejaký čas sa to prejavilo znovu. Postupne som tak prišiel o celú rastlinu. Možno bolo niečo v pôde. Skúste inú hlinu, možno pomôže. Nepamätám sa presne, ale myslím, že všetky rastliny boli zasadené ešte v originálnej pôde, v ktorej boli kúpené z obchodu. Mne to pripadalo ako nejaká pleseň alebo hniloba, takže vody skôr menej ako viac. Na ostatných sukulentoch som nič podobné nespozoroval.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz