Aloevera - zcvrkáván íkonečky listů

host - 233.156 (?)
28.5.2013 16:29

Já si myslim, že pokud se osychání listů odehrává od těch nejstarších, tak je možné, že jde o normální jev, list je starý, dosloužil. Nevim, jak je to s léčivými účinky, zda vyprchávají či nikoli, ale já bych ho ještě před uschnutím uřízla a využila jeho blahodárnou dužinu. Pokud ne na hojení zranění, tak aspoň jako pleťovou masku nebo jako ne příliš lahodný ale příznivý doplněk stravy ;-) Dále mě napadá, jestli nemá Aloe moc malý květináček a nechce už přesadit do většího - když je v květináči víc kořenů než hlíny, tak to asi ani přihnojování nezachrání ;-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
janysek - (4) - 139.106 (?), 21.4.2013 19:43, zobrazeno: 6177x

Dobrý den, mám aloe vera už dva roky a bez problémů rostla, nové listy atd. Rostlinu zalívám jednou týdně a hnojím přes léto 1x za 14 dní..Během letošní zimy se mi začly zcvrkávat konečky listů (jako když by byly vysušenné a bez vody) a změnily barvu na žlutou až mírně hnědou.ale pouze konečny listů a zvrkávání listu se od konečku prodlužuje.nevíte co s tím, co dělám špatně?!Předem děkuji za pomoc a rady :-)

aloe vera-zcvrkávání listů
aloe vera-zcvrkávání listů

host - 233.156 (?), 28.5.2013 16:29

Já si myslim, že pokud se osychání listů odehrává od těch nejstarších, tak je možné, že jde o normální jev, list je starý, dosloužil. Nevim, jak je to s léčivými účinky, zda vyprchávají či nikoli, ale já bych ho ještě před uschnutím uřízla a využila jeho blahodárnou dužinu. Pokud ne na hojení zranění, tak aspoň jako pleťovou masku nebo jako ne příliš lahodný ale příznivý doplněk stravy ;-) Dále mě napadá, jestli nemá Aloe moc malý květináček a nechce už přesadit do většího - když je v květináči víc kořenů než hlíny, tak to asi ani přihnojování nezachrání ;-)

janysek - (4) - 142.27 (?), 20.6.2013 20:41

děkuji za rady, bylo to malým květináčem..:-) předem díky za radu..:-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz