Zálivka rajčat a paprik

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 99.3 (?)
3.8.2010 8:47

jj, to znám, soused to taky zkoušel... loni měl úúúplně všechny rajčata popraskaný :(bylo sucho a pak zapršelo... nezlenivělá rajčata nasála takové maximum vody, že komplet všechna popraskala...

letos už zase zalévá :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 235.249 (?), 2.12.2009 0:49

A jakou jinou odpověď byste čekal? Jako zalívat tolik vody tak a tak často? To je přeci nesmysl, záleží i na podnebí a počasí.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 146.129 (?), 7.1.2010 18:24
a tak mi ty vase zalivky nedali... jsem asi vtipna,,,ze se muzu zdrzovat piplackou po sezone a vybirat kamirky z pudy ale ja obcas zkousim blazniny..a tak jsem mela u par sazenic rajcat posypane oblazky kaminku neco podobneho jako kdyz mam doma v kytkach na zemine drceny mramor na udrzovani vlhokosti,,,stacilo mi zalivat jednou tydne,,vypadali ty rajcata k svetu-.a ty co byli bez tem jsem obcas podle pocasi davala vodu 2x tydne...

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 39.220 (?), 2.8.2010 23:01

Takhle zalévám rajčata a papriky. Využívám mírného sklonu zahrady a zalévám odstátou vodou z 1000 litrové nádrže.

Bez názvu
Bez názvu
vstup vody
vstup vody
pohled z druhé strany
pohled z druhé strany

host - 166.45 (?), 3.8.2010 8:31

Přidám jeden kacířský názor: nezalévám. Letos i přes ta vedra ode mne rostliny nedostaly ani kapku vody. Kdysi dávno jsem na tomto fóru nebo někde jinde četl, že při zálivce rostliny "zleniví", nesnaží se hledat vodu a nevytváří bohatý kořenový bal. A tak se tím řídím, zatím mně ani jedna rostlina neuschla. Možná má někdo při zálivce rajčata větší, ale mně ta moje stačí a na podzim je odměnou bohatá úroda.      I.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 99.3 (?), 3.8.2010 8:47

jj, to znám, soused to taky zkoušel... loni měl úúúplně všechny rajčata popraskaný :(bylo sucho a pak zapršelo... nezlenivělá rajčata nasála takové maximum vody, že komplet všechna popraskala...

letos už zase zalévá :)

host - 121.238 (?), 3.8.2010 9:37

ok, da sa aj takto, ale pomozme rajcinam foliou alebo dobrou vrstvou mulcu. Praskanie je velke riziko. Pri takychto vykyvoch pocasia je sposob bez zalievky odsudeny na neuspech.

host - 166.45 (?), 3.8.2010 18:37

Bohužel, nesouhlasím. Praskání není tak katastrofické, sem tam nějaké je načaté. Ale dá se konzumovat. Ostatně jde o diskusi, třeba se vyjádří jiní. Ale v žádném případě nejde o odsouzení k neúspěchu!!! Ještě jsem sem nevkládal fotky, ale pokusím se.    I.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 155.12 (?), 3.8.2010 19:07
Rajčata mi praskají jen po větších deštích, jak která odrůda. Nemám s vodou problém a tak zalívám průběžně a je mi jedno zda jsou rajčata líná. Z mé zkušenosti z mnohaletého pěstování rajčat - pokud nezalívám jsou rajčata o mnoho více náchylná na praskání (velký šok sucho-mokro). Mirek

host - 217.135 (?), 3.8.2010 22:13

OK, len myslene ze je lepsie zalievat v tych 35 st teplach ked dlho nepoprsi. Inak rajciny but ovadnu alebo pri dazdi dostanu sok a prasknu. Ine to je ak je rozumne pocasie s vyrovnanymi teplotami a kratkymi obdobiami tepla a zrazok.

host - 16.16 (?), 7.8.2010 19:33

Pěstujeme mnoho let rajčata a to vždy asi 15-20 odrůd a zjistili jsme, že větší vliv na praskání než zálivka má výběr odrůdy. Např. odrůdy Pedro, Robin nebo Spencer snesou téměř jakékoliv zalévání nebo nezalévání.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4514:30
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz