Úroda

host - 102.18 (?) 
16.6.2010 21:57

V druhé půlce dubna jsem zasel pastevní travní směs na pětihektarovém poli. V tomto deštivém jaru krásně roste :)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

biodoskol - (3) - 198.163 (?), 6.7.2010 19:55
Mam radu pro vsechny zahradkare kteri chteji chranit sve rostliny pred spatnymi vlivy pocasi. Jiz nekolik let mame na ceskem trhu vedecky overeny korektor imunity rostlin UNICUM ktery pomaha chranit rostliny pred chorobami a extremnimi vlivy pocasi. Pouziva se k aplikaci na listy a pusobi po dobu 2-3 tydnu. Je to zcela prirodni pripravek a lze ho pouzivat kazdych 15 dni. Bohuzel se prodava jen ve vetsim profi baleni. Pokud byste ho nesehnali vlastnimi silami, obratte se na me. Snad vam budu moci poskytnout mensi mnozstvim pripravku.

host - 151.38 (?), 6.7.2010 21:27

Pane Novák, nemáte také typ na nějaký zázračný prostředek na invazy škůdců?V době zrání jahod mi je napadli svilušky, které se silně namnožili po celé zahradě a k tomu se přidali molice.Predátoři jsou jen do skleníku a teď už mi nepomáhá ani chemie.To, že už 2 měsíce u nás téměř nepršelo se dá řešit drahou pitnou vodou, ale s těmi škůdci jsem v koncích.Marta

biodoskol - (3) - 198.163 (?), 7.7.2010 0:43
Dobry den, Marto. Doporucuji Vam podivat se na rady v sekci Drobne ovoce tohoto webu. V diskusich na webu se take doporucuje pripravek BIOOL od firmy Agrobio. Je to biologicky pripravek proti cervcum, molicim, msicim, puklicim, sviluskam a trasnenkam. Pusobi kontaktne.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 254.136 (?), 9.8.2010 11:38

Právě jsem sklidila asi osm kg Stupických rajčat. Kromě přesně jen 10 kousků z těch osmi kg, jsou po deštích v minulých dnech úplně všechny strašně rozpraskané. Prudké lijáky navíc způsobily, že bláto nacákalo do hlubokých prasklin. Vůbec se mi ani nechce pokoušet se o vymývání té hlíny z těch velmi hlubokých prasklin na rajčatech a tak jdou do kompostu. Neměla bych už k těm omytým rajčatům důvěru a to ani po tepelném zpracování. Některá rajčata se odspodu otevřela a praskliny se otočily nahoru, jako když se otevírá kvítek. V životě jsem takové praskliny na stupických rajčatech neviděla.

Ještěže mám ty šejky. Zatím jsou perfektni a doufám, že to tak i zůstane. Na nich není jediná prasklinka.  

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 29.167 (?), 9.8.2010 12:09

U nás je to to samé. Popraskaly i Tornáda, Starty a Cherroly krom Stupických. Idyly dosud nezrají, zatím nepraskají. Krom toho jsem měla na stromě část nesklizených meruněk-pěkných pár kilo-a jsou rozpraskané všechny, včetně nedozrálých. Je mi to líto a štve mě to, tolik práce okolo a nestačím to díky přírodě zpracovat a půjde to do háje. No, nesmím si tolik stěžovat, nedaleko se lidé potýkají s většími problémy. My máme štěstí, že jsme pod 2 kopečky, ale celkově na kopci i tak stačilo, jak se zde valila voda kolem. Určitě spadlo víc než 100ml za cca 40hodin nepřetržitých provazců vody padající z nebe-byla venku na stole zapomenutá mísa, tak se to dalo odhadnout. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz