Tomatila

host - 149.26 (?)
3.4.2010 15:40

Já je zasel cca před měsícem, tedy dost pozdě na to aby letošní úroda za něco stála. Vzhledem k podobnosti s mochyní hodlám i Tomatillo přezimovat ve sklepě a těšit se na větší úrodu příští rok.

Doufám že to bude fungovat když všude čtu že jde o jednoletou rostlinu. Hodlám je využít hlavně do chilli omáček, proto jsem si koupil semínka Tomatillo Purpur tedy fialová.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 15.20 (?), 30.3.2010 12:26, zobrazeno: 4910x

Dobrý den, asi před rokem v reportáži pořadu Rady ptáka Loskutáka mě velmi zaujalo pěstování "tomatily". Je to rostlina podobná rajčeti - pěstováním u tyčky, ale plody vypadají jako mochyně. Pokud se utrhnou "nezralé" dají se použít jako zelenina, zralejší a větší již jsou do žluta se dají použít jako ovoce - jsou sladké, na marmelády a podobně. Tak si to pamatuji z reportáže. O tom kde pořídit a jak pěstovat jsem z pořadu nevykoukala.

Máte někdo s tímto zkušenost, vyplatí se naset/nasázet pár kousků? a jak konzumujete? ;)

Děkuji za odpovědi,

I.V.

host - 149.26 (?), 3.4.2010 15:40

Já je zasel cca před měsícem, tedy dost pozdě na to aby letošní úroda za něco stála. Vzhledem k podobnosti s mochyní hodlám i Tomatillo přezimovat ve sklepě a těšit se na větší úrodu příští rok.

Doufám že to bude fungovat když všude čtu že jde o jednoletou rostlinu. Hodlám je využít hlavně do chilli omáček, proto jsem si koupil semínka Tomatillo Purpur tedy fialová.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz