Dobrý den, už vás tu rajčatáře, nějakou dobu pročítám, obracím se na vás tedy s prosbou o radu. Prvním rokem pěstuji na balkoně rajčata, dosud se mi moc dařilo a každé ráno chodím prvně okukovat a zdravit rajčata, než nakrmím dítě, krkavčí matka :) Teď mi ale radost kazí nějaká malá bestie, asi sviluška - vytváří pavučinky a v ní si ty můry frčí jak po dálnici v několika pruzích... Chci se zeptat na nejefektivnější způsob likvidace - zatím jsem zkusila postříkat roztokem tea tree oleje a zadusit je, ale zatím se pořád hýbou :(Zjevně se rychle množí, napadly i druhou, sousední rostlinku. Jak je to s plody, které již na rostlinách zrají, budou normálně k jídlu nebo je to jako s plísní, to asi ne, že? A jaké bývají ochranné lhůty u chemických postřiků proti škůdcům? Máme rok a půl starou dcerku, tak abych jí domácí zeleninou spíš neuškodila... A nakonec, jsou ty bestie schopné "přeskočit" na ostatní rostliny na balkoně nebo pouze přelézají z listu na list, tedy napadnou "pouze" ten jeden truhlík? Předem mockrát díky za případné rady, přikládám foto! Kamila