Špagetová dýně

host - 89.29 (?)
25.8.2011 17:14

Špagetovou dýni jsem pěstovala letos prvně a jsem z ní nadšená. Receptů najdete spoustu když si do vyhledávače napíšete štagetová dýně. Já ji podle velikosti vařím celou v osolené vodě, potom ji rozříznu, vyndám semena a vidličkou "naškrábu". Nebojte se toho, vytvoří opravdu vlákna která jsou celkem pevná. Posolím a používám jako přílohu k masu, případně s jinou dušenou zeleninou.  Nebo ji rozříznu, vyškrabu semena a dám na pečící papír slupkou nahoru uvéct do trouby, Je hotová když do ní nůž lehce zajede, tj. cca 10-20 min. podle velikosti.

Také jsem ji vyzkoušela očištěnou a zbavenou slupky nastrouhat místo jablek do moučníku. Byl opravdu výborný a nikdo nepoznal, že je tam dýně.

Receptů je opravdu na internetu hodně, chce to najít si čas, úspěch zaručen!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 107.127 (?), 16.8.2011 16:14, zobrazeno: 9613x

Máte někdo zkušenosti se zpracováním špagetové dýně? V Receptáři jsem před časem viděla, jak v hrnci bylo plno "špaget" ze jmenované dýně - pustila jsem TV pozdě, takže nevím, kdy je zralá a jak se vlastně vaří. Mám už tři koule a ráda bych od vás dostala nějaké informace, děkuji. ZT

host - 89.29 (?), 25.8.2011 17:14

Špagetovou dýni jsem pěstovala letos prvně a jsem z ní nadšená. Receptů najdete spoustu když si do vyhledávače napíšete štagetová dýně. Já ji podle velikosti vařím celou v osolené vodě, potom ji rozříznu, vyndám semena a vidličkou "naškrábu". Nebojte se toho, vytvoří opravdu vlákna která jsou celkem pevná. Posolím a používám jako přílohu k masu, případně s jinou dušenou zeleninou.  Nebo ji rozříznu, vyškrabu semena a dám na pečící papír slupkou nahoru uvéct do trouby, Je hotová když do ní nůž lehce zajede, tj. cca 10-20 min. podle velikosti.

Také jsem ji vyzkoušela očištěnou a zbavenou slupky nastrouhat místo jablek do moučníku. Byl opravdu výborný a nikdo nepoznal, že je tam dýně.

Receptů je opravdu na internetu hodně, chce to najít si čas, úspěch zaručen!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz