Špagetovou dýni jsem pěstovala letos prvně a jsem z ní nadšená. Receptů najdete spoustu když si do vyhledávače napíšete štagetová dýně. Já ji podle velikosti vařím celou v osolené vodě, potom ji rozříznu, vyndám semena a vidličkou "naškrábu". Nebojte se toho, vytvoří opravdu vlákna která jsou celkem pevná. Posolím a používám jako přílohu k masu, případně s jinou dušenou zeleninou. Nebo ji rozříznu, vyškrabu semena a dám na pečící papír slupkou nahoru uvéct do trouby, Je hotová když do ní nůž lehce zajede, tj. cca 10-20 min. podle velikosti.
Také jsem ji vyzkoušela očištěnou a zbavenou slupky nastrouhat místo jablek do moučníku. Byl opravdu výborný a nikdo nepoznal, že je tam dýně.
Receptů je opravdu na internetu hodně, chce to najít si čas, úspěch zaručen!