Sloní česnek

host - 60.223 (?)
21.1.2021 12:32

Právě jsem dostal odpověď z Austrálie, ale nevím jestli si to překládám správně. Woz napsal: "Plants will not flower until October or November @MrBig46. Still have your address and some bulbils will shortly take wing". Zdá se mně, že by mně poslal nějaké ty cibulky letecky. Potřeboval bych tady Milana, který je tak trochu expert přes angličtinu.
           Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 230.40 (?), 19.1.2021 19:45

pane Vladimire nic ve zlem ja si myslim    ze nas zkousite vy velky   odbornik na pestovani rajcat a jine zelenina  znamost v americe a nevi   jak se pestuje sloni cesnek pripada  mi to absurni ale muzu se mylit a    sondujete    jaky maji pisatele nazor muj je takovy    vypada jak cesnek s obrima strousky v e skutecnosti vypada jak porek pochazi ze zapadni evropy chut jemnejsi cesnekova -cibulova    vasek555

host - 60.223 (?), 19.1.2021 19:54

Podle mne je normální, než začnu něco pěstovat, zeptat se těch co to již dělali. Zatím se snažím něco o tom víc zjistit. Nikoho nepotřebuji zkoušet.

Vkadimír

PS.: Ten na obrázku je ruský

host - 60.223 (?), 20.1.2021 22:25

Našle jsem si, že stroužky a ty pacibulky sloního česneku prodávají na farmě Blatnička. Chci tam napsat, jestli ještě něco mají, Zkusil bych je zasadit doma a brzy na jaře dát do země. Myslíte, že by to šlo?

Vladimír

host - 238.28 (?), 20.1.2021 22:31
Podívejte se na jejich fotky, jak vypadal jejich letošní česnek. Jestli se odvážite to zasadit do svojí půdy...

host - 238.28 (?), 20.1.2021 22:55
I bez toho... to, co od nich pořídíte, není sadba. Z toho samotného plynou rizika.

host - 60.223 (?), 21.1.2021 9:38

Jsem rád, že jste našel znovu cestu sem, a že jste ochoten i něco poradit. Mail na farmu Blatnička jsem poslal. Nic závazného, jen dotaz. Myslíte si, že by mohlo být cestou sehnat si semena a začít pěstovat od píky. Vím, že cesta by byla dlouhá. Semena by měly jednu ohromnou výhodu, že je možno z krajin mimo EU poslat v normálním dopise. Nerad někoho obtěžuji, ale myslím si že ještě teď mám možnost požádat toho pěstitele, jehož česneky jsou na tom obrázku, aby nechal nějaké vykvést (snad to kvetení u tohoto česneku nemá vliv na úrodu). Je z Austrálie a teď by tam mohl být jako u nás v červenci. Je to můj přítel rajčatář a více méně mně ta semena nabídl. Kdybych ta semena dostal někdy v březnu, tak by se s tím asi dalo ještě něco dělat?

Vladimír

host - 238.28 (?), 21.1.2021 10:39
V létě bude v nabídce na mnoha shopech s cibulovinami po Evropě. Teď je to snažení na náhodu. Třeba na slovenském fb "pestujeme cesnak" si i nedávno psali o sadbu GHG. Z těchto zdrojů bych to ale sázel jen do květináče.

host - 60.223 (?), 21.1.2021 12:32

Právě jsem dostal odpověď z Austrálie, ale nevím jestli si to překládám správně. Woz napsal: "Plants will not flower until October or November @MrBig46. Still have your address and some bulbils will shortly take wing". Zdá se mně, že by mně poslal nějaké ty cibulky letecky. Potřeboval bych tady Milana, který je tak trochu expert přes angličtinu.
           Vladimír

host - 238.28 (?), 21.1.2021 13:29
Píše, že je pošle, ale kvetení očekává během Oct/Nov. (Sklizeň jako u česneku může proběhnout přibližně v čase antheze nebo pokud bude čekat na semena, tak později).. takže to máte zajištěné, ale já je kdyžtak můžu poslat dřív.

host - 60.223 (?), 21.1.2021 16:08

Mám zájem. pochopitelně se domluvíme já jsem vgross... seznam. Doufá m také, že mně poradíte. Tu Australii nebudu rušit, protože ta odrůda Johnston Creek se mně zdá moc dobrá a je v Austrálii hodně oblíbený. Na oplátku bych potom poslal něco z toho co dostanu.

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025