Rajská jablíčka 2023
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?) 13.3.2023 10:47
Musím vás zklamat: soukromé zprávy už tady nelze posílat. Taky mi hrozně chybí.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 13.3.2023 11:03
Já zklamán nejsem a díky za info, protože zde ještě starý účet mám, ale už se do něj nedostanu a vím že to tehdy šlo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?), 13.3.2023 11:07
Pepé, je to jinak: hledám nějaký nový způsob, který by i jinak chutnal. Nechci zkonzumovat víc, ostatně to už ani nejde.
S tou nadprodukcí už jsem vám to vysvětloval. Výsledek pesimistické organizace setí a hlavně zvědavosti na novinky při pěstování. Ale zatím jsem nic nevyhodil. Ono se toho dá zbavit i jinak. Taková nakládaná rajčata na omáčku či polévku jsou docela dobrý dárek. A ti obdarovaní si ho pochvalují. Nic, kromě těch, co se zkazily (a těch je naprosté minimum), nepřijde vniveč. Například to zelí naložené podle vaší rady sice čekalo rok a půl, ale už je spotřebováno. Totéž nastane s tím ostatním.
Semo odpovědělo, poslalo nová semínka. Napadlo mne, že problém může být u prodejce. Vím houby, jak a kde to skladuje. Takže příště je objednám přímo.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?), 26.3.2023 20:31
Po delší době opět situační zpráva. Zatím sklizeno doma 16 Bejbin (celková váha 186 g ), 8 jich ještě dozrává "na polici" ve 23°C. První letošní sklizeň proběhla 17.3. Začínají zrát i Startky, nesměle, ale přece.
Ovšem čas běží a tak už jsem dnes musel zprovoznit východní (lodžiový) balkonovník. Tedy samo-domo konstrukci z polykarbonátové desky, polypropylénové fólie a přes ní ještě netkanka 17g. Polystyrénem odizolovaná od podlahy balkónu. Možnost přitápění pomocí starého fénu. Tohle zařízení, tedy mám dvě, to druhé na západním balkóně ještě není zprovozněné, funguje trochu jako tunel a trochu jako pařník. Jeho výhodou je, že ho prostě, obvykle v květnu, zruším. Momentální situace: v lodžii 9°C, v balkonovníku 12,3°C.
Postupně tam přesunuji svá velká rajčata, nejdřív ta, která málo plodí, a také sadbu do své zahrady. Ta už má kolem 20 cm. Musím udělat za oknem prostor pro sadbu do nížin pro rodinu a kamarády. Tahle várka je stále ještě v sadbovníku v teple v koupelně (výsev 16.3.), ale většina už má malé pravé lístky. Svítím jim tam 20W LED žárovkou denní bílá. Počty vyklíčených ještě nemám, ale opět to vypadá, že se procento bude pohybovat kolem 90. A díky namočení semen v dešťovce před vysetím, nemám téměř problém s helmičkami. Na rozdíl od paprik, u kterých mi namáčení naprosto nezabírá.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?), 1.4.2023 0:06
Tak dnes další, tentokrát trochu větší, sklizeň. 7 Startek - celková váha 182g. Většina z prvních vijanů. A 4 Bejbina o celkové váze 84g už i z druhých vijanů. Tedy o trochu větší než dvě první várky. Opět je nechám "na polici" poněkud dozrát, ačkoliv vypadají, kromě jedné Startky, kterou jsem omylem podrhl, úplně zralá. Zdání klame.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?), 6.4.2023 20:59
Tak tohle je moje "džungle" dnes. Naposledy jsem sklízel 1.4.. Vidím, že je čas na novou sklizeň. Co mě ale fascinuje je, že se tvoří plody i v části, která už je nad horní hranicí okna i svítidel. Tedy v prostoru téměř beze světla. Vyvozuji z toho, že pokud je dostatečné osvětlení, nemusí být osvětlena celá rostlina. Napravo od Startky s červenými plody je pozdě vysetá Maglia Rosa, která brzy půjde do balkonovníku.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 6.4.2023 21:18
Pane Milane, to je paráda! Je vidět, že to domácí pěstování maté vychytané. Jen v pitivu se neshodneme. Já mám raději višnovku, ale to nehraje roli.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3125) - 208.138 (?), 7.4.2023 23:57
Díky tomu, že jsem fotil, jsem také dnes sklízel. Dalo to přes 40dkg, takže od 17.3. dodnes jsem sklidil přes kilo. Když se podívám zpátky, je to bezprecedentní, osobní rekord. Tedy jen u mne. Jsou i mnohem lepší "zimní pěstitelé". Viď, Evi T.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|