Měli jsme možnost před uvedením na trh tuto odrůdy vyzkoušet. Ve srovnání s jinými LSL hybridy je to špičková záležitost, šlechtiteli (mimochodem tuzemskému) se podařil docela značný návrat k chuti rajčete, jak by mělo být. Porovnání vychází z pěstování celkem více než 120 odrůd všech barev, typů, velikosti a tvarů na stejném stanovišti, takže je celkem objektivní. Samozřejmě jsou chutnější odrůdy, ale Pálava v loňské pro rajčata obecně velmi nepříznivé sezóně mezi červenými jasně dominovala. Ta nejchutnější rajčata praskala, hnila, Pálava ne. Letos budeme rozhodující část produkce pro naše odběratele v sortimentu červených rajčat vykrývat právě Pálavou. LSL není ideální, ale umožňuje Vám určitou míru větší svobody, prostě rajče nemusíte do 3 dnů tržně realizovat, ale máte třeba 14 dní, což se počítá. Pro zahrádkáře nezajímavé, Vy se raději poohlédněte po chuťové špičce, pár kazů na klenotech jako je Red Pear, German Bicolor a mnoho jiných snad snesete.