Rajče tyčkové Palava F1

host - 167.73 (?)
3.1.2014 22:20

Měli jsme možnost před uvedením na trh tuto odrůdy vyzkoušet. Ve srovnání s jinými LSL hybridy je to špičková záležitost, šlechtiteli (mimochodem tuzemskému) se podařil docela značný návrat k chuti rajčete, jak by mělo být. Porovnání vychází z pěstování celkem více než 120 odrůd všech barev, typů, velikosti a tvarů na stejném stanovišti, takže je celkem objektivní. Samozřejmě jsou chutnější odrůdy, ale Pálava v loňské pro rajčata obecně velmi nepříznivé sezóně mezi červenými jasně dominovala. Ta nejchutnější rajčata praskala, hnila, Pálava ne. Letos budeme rozhodující část produkce pro naše odběratele v sortimentu červených rajčat vykrývat právě Pálavou. LSL není ideální, ale umožňuje Vám určitou míru větší svobody, prostě rajče nemusíte do 3 dnů tržně realizovat, ale máte třeba 14 dní, což se počítá. Pro zahrádkáře nezajímavé, Vy se raději poohlédněte po chuťové špičce, pár kazů na klenotech jako je Red Pear, German Bicolor a mnoho jiných snad snesete.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 167.73 (?), 3.1.2014 22:20

Měli jsme možnost před uvedením na trh tuto odrůdy vyzkoušet. Ve srovnání s jinými LSL hybridy je to špičková záležitost, šlechtiteli (mimochodem tuzemskému) se podařil docela značný návrat k chuti rajčete, jak by mělo být. Porovnání vychází z pěstování celkem více než 120 odrůd všech barev, typů, velikosti a tvarů na stejném stanovišti, takže je celkem objektivní. Samozřejmě jsou chutnější odrůdy, ale Pálava v loňské pro rajčata obecně velmi nepříznivé sezóně mezi červenými jasně dominovala. Ta nejchutnější rajčata praskala, hnila, Pálava ne. Letos budeme rozhodující část produkce pro naše odběratele v sortimentu červených rajčat vykrývat právě Pálavou. LSL není ideální, ale umožňuje Vám určitou míru větší svobody, prostě rajče nemusíte do 3 dnů tržně realizovat, ale máte třeba 14 dní, což se počítá. Pro zahrádkáře nezajímavé, Vy se raději poohlédněte po chuťové špičce, pár kazů na klenotech jako je Red Pear, German Bicolor a mnoho jiných snad snesete.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 4.1.2014 0:25

Než klenot jako je Red Pear, tak to už raději pro mne neznámou LSL Pálavu. wink

host - 41.143 (?), 4.1.2014 17:34

New zealand pink pear je lepší.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 4.1.2014 17:37

co jsem vždy ochutnal, tak ruzova rajcata mi nikdy nechutnala, tim netvrdim, ze toto je nejedle, nicmene ruzovych jsem se vzdal

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?), 3.8.2014 22:25

tak s odrudou Palava jsem spokojen, je pravdou, ze neni tak rana jak se pise, urcite polopozdní odhaduji, chutove je pomerne dobra, rozhodne chutnejsi nez odrudy Pedro a Parto, ktere pokladam za LSL nejmene chutne

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz