Rajče - kroutí se řapíky listů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 43.222 (?), 29.5.2011 23:20, zobrazeno: 18683x
Kroutí se mi řapíky horních listů. Buď se jen prohýbají směrem dolů, nebo vytvářejí šroubovici. Starší listy jsou normální. Barva je v pořádku, to, co vypadá jako povlak, je odlesk blesku od chloupků. Tvarově jsou nové listy kadeřavé. Jsou to náhradní rostliny, zatím doma. Začalo to u rostlin v jedné místnosti, u venkovních rostlin v menší míře, později. Růst se tímto dosti zpomalil. Přehnojení vylučuji, naposledy kristalonem v předepsané koncentraci - odměrka na konev. Čím to může být? Rosťa
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.222 (?), 29.5.2011 23:23
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.90 (?), 29.5.2011 23:43
Máte krásné, silné rostliny i ty u oken, já bych už na nic nečekala a dala je ven, ony si už poradí.Pokud označená rostlinka nestála přímo za sklem na sluníčku - nebo se mi to zdá ty suché skvrny? Listy se dost často do spirálky kroutívají, ale až jsou venku a větší, já mám takové jako Vy za oknem už měsíc venku
a rajčata jako vlašské ořechy zatím bez známek nemocí.
Nebádejte, dejte je do volné půdy, už na to čekají.Jestli nebydlíte
na Churáňově, já jsem totiž z JV Moravy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.222 (?), 30.5.2011 1:05
Díky, už jsem klidnější. Trochu se mnou lomcuje hysterie. Ovoce mi pomrzlo letos všecko. (Ostravsko) Před třemi dny, když předpovídali kroupy, bouřky a uragán jsem natahal všecky rajčata do baráku. 12 kýblů primalex a asi 30 rostlin v PETkách. Včera, když šly zpět, jsem si všiml u jednoho stupického 3 listů mokrých a plesnivých. Tak jsem je zlikvidoval a vše stříknul Ortivou. Nevím, jak se plíseň šíří, všechny rostliny byly jeden den a dvě noci v místnosti společně. Dnes nebo zítra půjdou z PETek na záhon. Tak uvidíme. Dik, Rosťa
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|