Rajčata a papriky

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 91.93 (?)
22.4.2018 20:34

Pro 24.122: Předpokládám, že pokud bude v 21 hodin někde mráz, že kbelíky už v 18 hodin odnesete i s rostlinami. Já je mám venku na Vysočině (480m) a dělá jim to moc dobře. Tolik se nevytahují. Na jižní zahradě jsem už většinu rajčat vysadil do půdy. Přesto některé rostliny (cukety) stále na noc zakrývám.

Pro Petra z H.: Ptal jste se na reakci dvou kýblů v noci. Tady je můj názor. První (interakce) je izolace a druhá je omezené odpařování větrem. Obojí trochu pomůže od chladu, pokud ještě nějaký v 5. patře bude. Samozřejmě je to věc názoru. Někdo si nechá vytáhlé sazenice doma až do zmrzlých a taky bude mít úrodu. A bez rizika.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 91.93 (?), 22.4.2018 20:34

Pro 24.122: Předpokládám, že pokud bude v 21 hodin někde mráz, že kbelíky už v 18 hodin odnesete i s rostlinami. Já je mám venku na Vysočině (480m) a dělá jim to moc dobře. Tolik se nevytahují. Na jižní zahradě jsem už většinu rajčat vysadil do půdy. Přesto některé rostliny (cukety) stále na noc zakrývám.

Pro Petra z H.: Ptal jste se na reakci dvou kýblů v noci. Tady je můj názor. První (interakce) je izolace a druhá je omezené odpařování větrem. Obojí trochu pomůže od chladu, pokud ještě nějaký v 5. patře bude. Samozřejmě je to věc názoru. Někdo si nechá vytáhlé sazenice doma až do zmrzlých a taky bude mít úrodu. A bez rizika.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 6.138 (?), 22.4.2018 23:48

Udělejte to půl na půl. Půlku vysaďte, zpátky se Vám pak vejdou. Když mráz nepřijde, máte vyhráno. A když by, nedejbože, zmrzly, máte ještě ty druhé v rezervě a nepřijdete o celou úrodu. V každém případě budete riskovat míň. A že je to sázka do počasové loterie, je jasné.

A jinak mne napadlo, že by pomohl polystyrénový poklop (velký květináč?), ale včas nasazený, ještě když je teplota vyšší. Ale to záleží na intenzitě mrazu. Rozhodně je ale musíte tepelně (a bytelně) izolovat od podlahy balkónu. Pokud umrznou jen vršky, rajčata přežijí. Pokud promrznou odspodu, nemají šanci.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025