Rajčata - tuhá, pevná a příliš tvrdá slupka

host - 144.226 (?)
5.9.2006 16:27

Minulý rok jsem koupila žluté větší rajčata ( Španělská odrůda ). Velice nám chutnala a tak jsem si nechala několik semínek a vypěstovala jsem si sazeničky pro tento rok. Rajčátka pěstuju na balkoně ve velkých igelitových taškách. Jedou týdně hnojím kristalonem.Balkon mám na jižní stranu.Rajčata mají průměr od 3 - 7 cm. a jsou neobyčejně dobrá, slupka není tuhá jako u červených rajčat, které taky pěstuju. Vždy poslední týden v srpnu vrcholky rajčat zaštípnu a těším se až všechny rajčátka dozrají.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 123.248 (?), 9.7.2006 17:53, zobrazeno: 11829x
Zdravím,

už několikátý rok máme problém s rajčaty a sice jejich tuhou slupkou. rajčata pěstujeme několik desetiletí, ale tento problém nějak nevím jak řešit. Plodí tradičně nádherně a ve velkých trsech, ale po ochutnání prvního zralého plodu je tu opět problém se slupkou.

Neví někdo čím to je? Absence nebo naopak přebytek nějého prvku v půdě? Zálivkou?
Předem děkuji

host - 166.20 (?), 9.8.2006 16:53

Před týdnem jsem dělal dom na zahraďě ochutnávku. Jednu odrudu za druhou. Rozdíl tam je,  a u jedné odrudy jsem zjistil, že mají hodně silnou slupku, jsou menší a tak jsem je hned zavrhnul. Nejvíce mně překvapili žluté koktejlové. Pro mne velice zajímavá chuť.

Pěstujete různé odrudy? 

host - 144.226 (?), 5.9.2006 16:27

Minulý rok jsem koupila žluté větší rajčata ( Španělská odrůda ). Velice nám chutnala a tak jsem si nechala několik semínek a vypěstovala jsem si sazeničky pro tento rok. Rajčátka pěstuju na balkoně ve velkých igelitových taškách. Jedou týdně hnojím kristalonem.Balkon mám na jižní stranu.Rajčata mají průměr od 3 - 7 cm. a jsou neobyčejně dobrá, slupka není tuhá jako u červených rajčat, které taky pěstuju. Vždy poslední týden v srpnu vrcholky rajčat zaštípnu a těším se až všechny rajčátka dozrají.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz