Pukancová kukuřice
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 107.237 (?), 20.10.2011 23:55
Na popkornovač se vykašlete.
Vemte velký kastrol, na dno trochu slun. oleje, jen tenká vrstvička, do toho kukuřice jen v jedné vrstvě. Prudký plamen, přikrýt poklicí, občas protřepávat (pohyb s kastrolem něco jako když se otáčí palačinka nebo maso na pánvi házením pánve), jak začne pukat tak protřepávat každých 5 vteřin, po skončení pukání vypnout sporák a ještě párkrát protřepat aby se u dna nepřipálilo. Osolit a šup do misky. Plný kastrol je záležitost 5 minut a s kupovaným z mikrovlnky se to nedá srovnat. Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 21.10.2011 9:17
Pokud máte pukancovou (ne cukrovou) kukuřici, tak nejsou většinou problémy.To, co uvádíte se mně ještě nestalo.Zrna nesuším, ale klasy svazuji a nechávám je viset na vzdušném přístřešku, kde se dosuší.Teprve pak klasy odzrňuji. Tady se dopouštíte asi chyby. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.101 (?), 5.1.2012 15:47
Byla špatně dosušená, taky se mi to stalo, nechávám je ještě minimálně 3 - 4 týdny sušit vyloupané na plechu v kuchyni, pak puknou všechna.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|