Papriky gigant Meika
|
|
|
|
|
 |
 |
|
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 224.82 (?), 30.12.2012 9:08
Nejdříve k Meice: prakticky pocházím ze stejného působiště jako šlechtitel prof. Meisel. Jeho produkty znám z výstav nebo od jiných okolních pěstitelů (několikrát byl i v televizním Receptáři). Můj dojem je, že obří papriky vypěstujete tak 3 - 5 ks na jednom keříčku. Dávám přednost 10ti ks pětidekových než jedné půlkilové a tak je nepěstuji.
K vápníku: letos jsem testoval radu, že při výsadbě dát do jamky skořápky z vajec. Údajně z 10ti pod každou rostlinu. To bych musel mít slepičí farmu. Nicméně jsem dával malou hrstku potlučených skořápek, a to i pod rajčata a byl jsem bez problémů. Jinak během vegetace už nepřihnojuji. Při výsadbě dávám do jamky vedle zmíněných skořápek hrstku granulovaného kravského hnoje. I.
|
|
 |
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 30.12.2012 9:24
samozrejme, ze mnozstvi Ca bude jiste vyssi napr.ve vinar.regionech na jizni Morave, kde muze byt Ca az moc..
ja jsem letos dal malo dolomitu a tak se na citlivejsich sortach deficit objevil, postrikem na list se rostliny zlepsi v podstate okamzite, ale pocitat s tim na dalsi rok, ze tam Ca bude, je zcela nesmyslné, proto Ca dodat do pldy na podzim, pripadne brzy zjara
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.103 (?), 30.12.2012 17:49
ze semen MEIKA ktera jsem koupil jsem na jedne rostline (tak 15litru nadoba) mel 6-8 300-400g plodu, z tech sem vybral semena a minulej rok z nich bylo 6-10 plodu 200-300. Liberecko, 500mnm a slunce mi do skleniku nesviti celej den. v obou letech se sviluskama
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.28 (?), 30.12.2012 9:11
Nedomnivam se, ze listova vyziva neco "zachranuje" a to ani v pripade relativniho nedostaku vapniku. Nektere plodiny maji behem vegetace vysoke naroky na vapnik - viz zminovany. WUXAL Kalcium.Samozrejme je vhodne se zaroven zabyvat tim, zda je vapniku v pude dostatek, resp. zda neni prehnojeno dusikem nebo draslikem. J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář (243) - 230.229 (?), 30.12.2012 10:15
To dusíkaté vápno dávám měsíc před výsadbou sazenic rajčat i paprik a pak už jen podle růstu aplikuju listovou výživu přípravkem Hycol-Z. Tak myslím, že to přehnojení dusíkem taky nehrozí. Po vstupu do plné plodnosti nehnojím už rajčata vůbec. Po první sklizni paprik přihnojím NPK 7-12-12.
Papriky byly jen ve foliovníku, ale rajčata pěstuju i venku a je zajímavé že ty odrůdy, které ve foliovníku začínaly od špišky hnít venku problémy neměly a nebo jen minimální a to byly zasazeny hned vedle foliáku ve stejně připravené půdě. Ve sklenících a foliovnících je větší vlhko a to bude možná také jeden z důvodů, proč se ty hniloby vyskytují na citlivějších odrůdách. U paprik Amy to zahnívání bylo zanedbatelné, ale například rajčata Marienka, která jsem zkoušel letos poprvé na tom byla mnohem hůř.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5590) - 242.167 (?), 30.12.2012 10:42
|
|