Paprika California

host - 34.42 (?)
22.6.2011 14:35

Tak paprika roste docela vesele, zatím jsem ani folii nedala, od těch kamínků je vedro asi až až navíc je to na jižní zdi, takže jedna paprička už je cca 10 cm. Jen já zahradník začátečník netuším kdy se pozná, jestli je zelená, červená, žlutá nebo oranžová :-O abych ji neutrhla zbytečně brzy, protože si budu myslet, že je zelená :-) Děkuji za rady zahradníku začátečníkovi :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 34.42 (?), 23.5.2011 14:54, zobrazeno: 9410x

Krásný den,

chtěla jsem se jen zeptat, koupila jsem si směs semínek california wonder, protože na sáčku bylo uvedeno, že jsou vhodné pro polní pěstování. Teď je mám na okně, některé už nasadily květy. Chci je dát do nádob k jižní zdi na oblázkovou výspu, která udržuje teplo. Potom, co jsem si přečetla teď na těch diskuzích, pozdě že? tak si nejsem tak úplně jistá, jestli je mám opravdu v červnu vystěhovat ven nebo si rychle pořídit nějaký minifoliáček, aby z toho něco bylo.

Děkuji za rady Petra

host - 133.163 (?), 23.5.2011 15:45

Pozdě na výsadbu paprik určitě není, spíše jste nezvolila moc vhodný druh na pěstování v květináči. Tato odrůda je velkoplodá a patří k pozdnějším odrůdám, pokud nejsou teplé noci tak má problém s dozráváním a nenaroste na patřičnou velikost. Uvidíte, snad se na tom teplém místě zadaří, samozřejmě hnojit a zalívat. Mirek

host - 34.42 (?), 22.6.2011 14:36

Mirku a poradíte prosím, nějakou odrůdu do květináčů, na příští rok? Děkuji Petra

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 133.163 (?), 22.6.2011 15:05

Záleží za jakým účelem chcete pěstovat, zda pro přímý konzum, pečení nebo grilování, nebo něco pálivějšího. Každopádně bych se vyvaroval těch krásných, buclatých, silnostěných, většinou s dlouhou vegetační dobou, odrůd. Já za sebe bych do květináče vysadil Hamíka na jídlo, Beros (pálivá) nebo Samaru (sladká) jako rohy pro pečení nebo grilování, klidně bych skusil i Vlastu nebo AMY (přímý konzum) ale tyto již dorůstají přece jen větších rozměrů. Papriky mám v květináči jen pálivé (fialové feferonky a Habanero), rozměr květináčů volte min. 8 litrů. Neznám nové odrůdy které se u nás na trhu objevily ale určitě se tam najde něco skorého, menšího a přitom chutného.

host - 34.42 (?), 24.6.2011 12:29

Už si to píšu do kalendáře na příští rok, ráda si nechám poradit. Máme použitelnou zahradu druhým rokem, předtím jsem zahradničila jen na horách a to nebylo ani na rajčata ani na papriky, tak se učím :-) Děkuji za ochotu a rady Petra

host - 35.222 (?), 23.5.2011 16:10

Ted jsem dával ven na záhon Korál a Hodonínskou sladkou. Pozdě rozhodně není. Paprika má ráda horké peklo. Kde rajče vadne horkem paprika se směje. Hnojit a zalévat,  jak říkal pan Mirek. Folie není na škodu, ale tou bych zakrýval až na večer kvuli uniku tepla. Ve folii se ztrácí část slunečního záření, přímé světlo přes den je silnější a prospěšnější. Já taky rád tropické vedro, ale co mají rády papriky je i na mě moc

host - 34.42 (?), 22.6.2011 14:35

Tak paprika roste docela vesele, zatím jsem ani folii nedala, od těch kamínků je vedro asi až až navíc je to na jižní zdi, takže jedna paprička už je cca 10 cm. Jen já zahradník začátečník netuším kdy se pozná, jestli je zelená, červená, žlutá nebo oranžová :-O abych ji neutrhla zbytečně brzy, protože si budu myslet, že je zelená :-) Děkuji za rady zahradníku začátečníkovi :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz