Pálivost papriky



Groh - (17)
24.10.2006 14:59
Pálivost papriky způsobuje obsah capsicinu. Proto se pěstují hybridní papriky s označením F1 kde je tento problém vyřešen geneticky. Vaši pálivost způsobuje nekvalitní nebo nehybridní osivo.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 11.7.2003 12:26, zobrazeno: 8237x
Prosím o radu, čím se stalo, že na keříčku ( ve skleníku) máme vedle sebe pálivé i sladké konzumní papriky. Odrůda je stejná jako loni a tam žádná pálivá paprika nevyrosla.
Za odpověď předem děkuji. Dana
   
host - 183.17 (?), 21.3.2006 17:51
Jedna stará paní na Slovensku mě kdysi vysvětlila, že u paprik pálí vpodstatě jenom žebra, takže stačí opatrně odkrajovat nožem tak abyste se nedotkli žeber. Mám to vyzkoušené, je to pravda hlavně u paprik typu PCR.Libuše
   
Groh - (17), 24.10.2006 14:59
Pálivost papriky způsobuje obsah capsicinu. Proto se pěstují hybridní papriky s označením F1 kde je tento problém vyřešen geneticky. Vaši pálivost způsobuje nekvalitní nebo nehybridní osivo.
   
host - 165.12 (?), 3.3.2008 13:46

Původně sladké papriky pálí, protože došlo ke zřížení s pálivými někdy se to stává když rostou blízko sebe a vy si z nich vezmete semeno a vysejete ho. 

Ale nevíte někdo jak to, že pálivé papričky jako Hanabero a jiné velmi pálivé druhy, které pěstuji ze svých semen již několik let a vždy byly pálivé, vloni vůbec nepálily nebo jen minimálně???

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12:03
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika