Zdravím všechny melounáře. A hrdě se hlásím do Vašeho obdivovaného spolku! Stal se totiž zázrak a v září nám na kompostu z čista jasna vyrostly čtyři malinké melounky. Nic jsme nesázeli, jenom jsme občas kupovali melouny v obchodě a slupky s peckami házeli na kompost. A tak se to stalo. To bylo radosti! Bohužel, v úvodu října přišly noční mrazíky a naše bující melouny umrzly. Takže jsme se kýžené úrody nedočkali. Ale to nevadí, nemusí pršet, jen když kape. Se zveřejněním fotky jsem dosud váhal díky své vrozené skromnosti, ale neodbytná pýcha ji v závěru roku přemohla.
PS.: pokud by někteří znalci náhodou shledali, že se nejedná o melouny, nýbrž o dýně, stahuji svou registraci z klubu melounářů a hrdě se hlásím mezi dýňaře. Dýni jsme totiž měli v kuchyni též.
Sklizeno je již dávno ale z hromady ubývá pomalu. Plody nejsou sladké jako v létě ale stále jsou v pohodě (samozřejmě že ty co jsou zralé, ale to se pozná až při rozkrojení).
Mirku, chtel bych Vas poprosit, zda byste sem nenapsal jake odrudy hodlate pestovat i letos - ktere se osvedcily, prece jen je nyni konecne cas a hlavne lze objednavat semena, diky!
Zdravím všechny melounáře. A hrdě se hlásím do Vašeho obdivovaného spolku! Stal se totiž zázrak a v září nám na kompostu z čista jasna vyrostly čtyři malinké melounky. Nic jsme nesázeli, jenom jsme občas kupovali melouny v obchodě a slupky s peckami házeli na kompost. A tak se to stalo. To bylo radosti! Bohužel, v úvodu října přišly noční mrazíky a naše bující melouny umrzly. Takže jsme se kýžené úrody nedočkali. Ale to nevadí, nemusí pršet, jen když kape. Se zveřejněním fotky jsem dosud váhal díky své vrozené skromnosti, ale neodbytná pýcha ji v závěru roku přemohla.
PS.: pokud by někteří znalci náhodou shledali, že se nejedná o melouny, nýbrž o dýně, stahuji svou registraci z klubu melounářů a hrdě se hlásím mezi dýňaře. Dýni jsme totiž měli v kuchyni též.
Za sebe rikam, ze by to mely byt melouny, ponevadz listy jsou mensi a hodne delene, takze asi tak :) jinak na dalsi ro rozhodne udelam vic melounu, nebot plody byly kolem 10kg a to se skoro nezalevaly, natoz aby byly rostliny pod cernou folii, byly proste venku na svahu a to bylo vse, takze rozhodne bude nakup, uz mam objednanou odrudu Moon & Stars Yellow tak jsem zvedav :)
Díky Mirku za přijetí! Na oplátku jsem pro všechny melounáře připravil takový malý chyták. Kdo jej odhalí, stane se králem melounářů 2011. Nápověda se nekoná....
Tak přece jenom nápověda : hledat je třeba ve dvou mých předešlých příspěvcích. Je to úplně jednoduché, každý pravý melounář (i nemelounář) na to musí hned přijít.