Źloutnutí a opadávání nových plodů na paprice

host - 171.172 (?)
15.7.2008 8:17

Dobrý den, koukám že se na tento říspěvek nikdo neozval ale mám stejný problém:(papriky krásně kvetou, pak nasadí na plod a za pár dní stopka zežloutne a odpadne... některé plody drží ale moc nenabírají na velikosti, jsou jen tak v průměru 3-4cm stěnu po rozkrojení mají tenkou... pěstuji-Nigru, Pcr, Granova, Andrea, pak beraní rohy a všechny tyto uvedé takto opadávají... jen čilli papričky červené a žluté jsou v pohodě... neví opravdu někdo, čím by to mohlo být? Děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Sutyn - (14), 13.6.2007 20:28, zobrazeno: 15101x
Dobrý den. Pěstuji papriku ve skleníku a najednou mně začaly opadávat a žloutnout nové plody a květy na paprice. Ve skleníku nechávám potevřené 1 sklopné okno a pootevřené dveře i přes noc. Nemůže to být vysokou tepletou přes den? A nebo je problém někde jinde?

host - 99.127 (?), 11.7.2007 16:29
Zdravím, mám stejný problém... papriky jsou v ideálním prostředí na západní straně, mají pravidelnou zálivku i hnojivo, vzduch, světlo, netrpí žádnými škůdci ani plísněmi, mají silné zdravé stonky, listy čisté nevadnoucí, opylení květůje také zajištěno... ale přesto žloutnou a opadávají malé čerstvé plůdky - zhruba do dvou dnů po odpadnutí oschlých okvětních lístků :-(
poraďte prosím
děkuji
Anna

host - 171.172 (?), 15.7.2008 8:17

Dobrý den, koukám že se na tento říspěvek nikdo neozval ale mám stejný problém:(papriky krásně kvetou, pak nasadí na plod a za pár dní stopka zežloutne a odpadne... některé plody drží ale moc nenabírají na velikosti, jsou jen tak v průměru 3-4cm stěnu po rozkrojení mají tenkou... pěstuji-Nigru, Pcr, Granova, Andrea, pak beraní rohy a všechny tyto uvedé takto opadávají... jen čilli papričky červené a žluté jsou v pohodě... neví opravdu někdo, čím by to mohlo být? Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz