Jak nejlepe nechat dozrat zastinene dyne

StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?)
20.9.2015 20:30

Já jsem nechávala minulý rok na balkoně i plody sklizené v říjnu asi 3 týdny. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale poslední dýně jsme brali v dubnu, problém nebyl. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 10.9.2015 13:46, zobrazeno: 6280x

V hustem porostu hokaida se ztraceji nektere plody. Mam umoznit jejich zvetseni a dozrani olamanim nekolika listu kolem (pri zachovani prislusnych nadpaznich listu), aby na ne mohlo slunce? Predpokladam ze omezeni asimilace slunce kvuli ubytku listu vadit nebude.

host - 157.239 (?), 10.9.2015 15:46

Myslím si pravý opak-jak podle Vás funguje růst PLODU? S.P.,Ch.

kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 18.9.2015 9:08

Energie je nepochybne asimilovana listy. Velka hustota porostu ma nepochybne vyhodu ze se drzi i vlhko v zemi a jak jsem pochopil, v teto fazi jsou pro rust plodu dulezitejsi sekundarni korinky v jejich blizkosti nez puvodni misto odkud roslina vyrostla. Nicmene ma uvaha rovnez byla, ze prilisna hustota porostu take muze na podzim te vlhkosti v podlisti drzet prilis, coz zhorsuje naslednou trvanlivost plodu. Zkrat popisuju stav velmi bujneho porostu s pomerne malym poctem plodu.

host - 157.239 (?), 18.9.2015 11:03

Sekundární kořínky jsou plus, ale pokud rostlině přerušíte původní, základní, hlavní kořenové zásobení, velmi rychle celá-včetně plodů vadne-vyzkoušejte! Padlím, výrazným mechanickým poškozením a vyšťavením, splněním své vyživovací povinnosticheeky degradované listy je lepší odstřihnout. Nechávám cca 2cmetrový čípek-kratší i delší rostl.oslabuje, delší zahnívá, láká slimákyangry. V této době, kdy se ráno vyskytují mlhy, je nejvyšší čas dorůstající a dozrávající plody podkládat pro rychlejší oschnutí bříškawink-týká se především těch, které si hoví na zemině,  na trávě ve stínu. S.P.,Ch.

kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 20.9.2015 20:22

Tedy zkratka vsechny listy co vypadaji oschle a zazloutle jsou spis ke skode? Temi cipky asi mate na misly pahyly po odstrizenych listech?
Tedy plody podkladat prkenky?
Uz nekolikaty rok mam jednohokaido ve skleniku, z nehoz leze ven aposleze ho pocatkem razi ufiknu abych mohl zavrit dvere. Zbytek rostliny pokracuje po travniku. Letos jsou na nem plody a zda se ze se dal vyvijeji.

Plody sklizene v srpnu nechahvam pod strechou venku treba 2 tydny na dobarveni, pak jdou do sucheho sklepa. V teto dobe to tez lze? Tusim ze asi lepsim meziskladem bude obyvak.

StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 20.9.2015 20:30

Já jsem nechávala minulý rok na balkoně i plody sklizené v říjnu asi 3 týdny. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale poslední dýně jsme brali v dubnu, problém nebyl. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz