Jak jsou na tom má rajčata?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 128.44 (?) 
21.6.2009 18:41

Bohužel zase jsem první. Připadne mi, že tu ty dotazy pečlivě připravuje specializovaný tým teenagerů s cílem zdejší zahradní páprdy maximálně vytočit. Ale nešť. Listy neodstraňovat, pokud nejsou viditelně nemocné. Každé zmenšení asimilační plochy oddaluje plodnost a snižuje výnos.Nechte to na rajčeti, ono samo dobře ví, co má dělat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 55.26 (?), 21.6.2009 18:46

Z fotky je těžko odhadnout rozměr truhlíku, ale s největší pravděpodobností je rajčat v truhlíku hodně. Tím, že budou rajčata příliš nahusto, si koledujete o nějakou nepříjemnost. Rozhodně by měla mít prostor a proudění vzduchu. Jinak hrozí plísně a nejen rajčat, ale i zeminy. Obávám se, že odstraněníivbu několika listů moc nepomůže. Osobně bych se přimlouvala zamáčknout slzu a některé rajče odstranit. Můžete se pokusit ho ještě přesadit, ale nevím, nevím, tak vzrostlá rostlina se už asi nevzpamatuje. Ale věřím, že se přidají i ostatní, zkušenější, a řeknou nám k tomu svůj názor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 55.26 (?), 21.6.2009 22:44

A teď se v tom vyznejte, že. Jak sám vidíte, co pěstitel, to názor. Jednomu se osvědčí to, druhému ono. Na zdar pěstování má vliv opravdu velice mnoho faktorů. Já mám rajčata v truhlíkách venku v rohu, takže jsou chráněna ze dvou stran před větrem, ale zase na druhou stranu tam proudění vzduchu není tak intenzivní, jako třeba na zahrádce. Proto jsem radila lístky odstranit. Já jsem to prostě udělala. Rajčata k tomu neměla žádnou připomínku a vesele kvetou a nasazují na plody. Truhlíková rajčata jsou vyšlechtěna právě k pěstování v truhlíkách, nemyslím si, že by nějak strádala, Kdyby strádala, jednoduše by nerostla. Hnojení, kapitola sama pro sebe. S hnojením se to pochopitelně taky nesmí přehánět, platí známé pořekadlo - všeho moc škodí. Svým způsobem je i pěstování čehokoliv také věda a je to pořád o učení se z chyb, o pozorování přírody atd. Tak hodně zdaru všem!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 174.168 (?), 22.6.2009 0:05

Díky všem moc za rady. Rajčata nechám tak jak jsou. Budu jen odstraňovat mrtvé (žluté, nemocné) listy a budu doufat, že něco vyroste :) Je mi líto odstranit celé rajče, to ne, pěstuji první sezonu, tak mě asi chápate:) Hnojim kristalonem plod, jednou týdně... Prostoru rajčata moc nemají, ale tak snad se neudusí :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika