Zdravim. Muze mi nekdo poradit? Po zmrzlych sem vysadil cukety vyrostli krasne rostliny s velkymy tmave zelenymy listy. A u zakladny rostliny se nadelali pupeny se zavrenymy kvety. Po sem stejne jako u souseda. Jenze jemu krasne kvetou a tvori plody a moje se ne a ne zvetsit a otevrit. Zalevam pravidelne. Hnojil sem nejakym bio granulatem primo na cumety. Sazeno do zahradnickeho spolu s trochou kompostu. Stanoviste je slunecne. No proste se sousedem mame na chlup stejne podminky... tak nevim kde je chyba
Moc dekunu za rychlou radu. Trochu sem googlil. Kostik je fosfor chapu li spravne? Existuje nejaka forma prirodniho ci bio hnojivo? Moc se me nechce do chemie...
PP. - Diamantový Zahrádkář (6675) - 9.135 (?),23.6.2017 12:58
Chyba není nikde, prostě to cukety dělají, že nejdřív kvetou samčí a až později samičí květy. A někdy naopak, jak která. V tom bio tentononc určitě nějaký fosfor je. Fosfor najdete v kostech - kostích, ale z nich se pomalu uvolňuje.
Před několika dny mi ještě cukety v BG bohatě kvetly. Teploty jsou tu přitom stejné jako v ČR (ráno 5, odpoledne pod 20). Plod je však vidět už jen jeden. Má asi 20 cm a je podivně zkroucený. Možná i jedlý. Další květy už letos nebudou.
Letos mám cukety krásné a veliké (průměr růžice 80 cm), ale také ještě nekvetou. U sousedů mají podvraťáky z přesívaných semínek a kvetou. Snad je časem předeženu aspoň v plodech.