Myslíte teda, že takéto listy nemám odstraňovať?
Mám obavu, aby sa to nerozšírilo na zbytok rastlín, preto postihnuté listy likvidujem, akonáhle sa na nich objavia prvé príznaky.
Na krytom balkóne pestujem 20 rastlín tyčkových rajčiakov, neprší mi na ne, takže plieseň nemá šancu, alternária a septória je pod kontrolou.
Napadlo ma, že by to mohli byť molice, ktoré som spozoroval na listoch, ale nie je ich moc, celkom niekoľko desiatok.
Fotka č.2 je dôsledok roztočov, je ich na takom liste niekoľko párov a pohybujú sa, vidno ich len pod lupou.
Inak som s mojou prvou pestovateľskou sezónou spokojný, celkom mi urodili asi 20kg krásnych voňavých chutných rajčín, rastliny som vypestoval usušením semien z hypermarketovej rajčiny neidentifikovaného druhu, ktorej hnilý plod som zahodil minulý rok do kompostu a náhodou vyklíčila, tak som si ju nechal a prežila až do začiatku novembra.
Niekoľko rastlín mám z kúpených rajčín tento rok, osobne mi najviac chutia sladké cherry a stupické poľné.
Budúcu sezónu už mám odložené semená z nehybridných rajčín, budem pestovať biftekový typ, malé slivkové a veľké slivkové, odkladal som podľa chuti.
Rastie mi tu niečo, čo má malé oranžové plody, ale chutí to viac ako ringlota než paradajka, tak to vylúčim :)